Истинската причина властта да излежда стабилна е в това, че

...
Истинската причина властта да излежда стабилна е в това, че
Коментари Харесай

Мира Радева: Трябва да се събудим, властта изглежда стабилна без алтернатива

Истинската причина властта да излежда постоянна е в това, че не е ясна политическата опция. Ясно е, че с цел да има сериозна смяна, трява да има нова опция. Но никой не излъчва ново мислене. Така социоложката Мира Радева разяснява миналия политически сезон.
Много тежка сънливост ни налегна. Трява да се събудим. Щом сме членове на Европейски Съюз, значи сме създали демокрацията. Не е по този начин. Трява да мислим. Различното мнение те предизвика, кара те да мислиш, а ние сме заспали. От едната страна има церемониалмайстори - председателството. Те не водят до същинска смяна. Борисов си изигра ролята. От една страна - това. От друга страна - дребнотемие. И едно огромно пренебрежение. Винаги има някакви димки - като козите на баба Дора. Не може да се подхожда с такова пренебрежение към българската държавност, изясни тя пред bTV.

Имаше една телевизия /б.р. BiT/, която даваше опция на различни отзиви. Но се откри бързо някой да я спре. Българска секция на радио " Свободна Европа " ще даде въздух на публицистите, които желаят да изразят почтено мнение. Ще е провокация в журналистческата среда, разяснява тя новината за радио " Свободна Европа ", сподели още тя.

Очевадно е недоверието. Но това е бездънен развой в българската народопсхилогия. Ние имаме рядко доверие в българската държавност. Винаги е идвала извън. Недостатчно сме се борили за личната си независимост. Дават ни я. Но като че ли сме второ качество.

Важно за нас е чувството за дружност, заедност, по какъв начин браним персоналния си интерес от ползите на институциите. Може да не са прави от организацията по храните, само че в случай че кажем, че баба Дора е права, слагаме кръст на държавността на нашата заедност. Мисля, че даже в връзките сред хората, това отношение за липса на съпричастност е ужасно, разяснява тя проблемите към чумата в Странджа.

Тя разяснява и споровете в обединението: Точно подобен бе и спорът сред десните. Борисов е най-ловкият политик за интервала на прехода. Той умее да трансферира топката, когато не му би трябвало. Умее да излезе изсъхнал от водата. Патриотите изместват акцента на политическото въздействие в друга посока.

Тя не подмина и проблемите в алената партия: Имаше вяра за смяна в Българска социалистическа партия. Но тя продължава да тъпче на място. Това, което виждам, че е извънредно време да проумеят, че ентусиазъмът към Корнелия Нинова не дават резултати. Те са едни кученца, които подлайват към властта, само че не създават резултат, уточни тя.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР