Истинската опасност е да се разглеждаме като детска градина, защото

...
Истинската опасност е да се разглеждаме като детска градина, защото
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Опасно е да се разглеждаме като детска градина. Важне е защо нещо се прави

Истинската заплаха е да се преглеждаме като детска градина, тъй като там ти споделят какво да ядеш, по кое време да спиш. Когато хората схванат за какво не би трябвало да вършат нещо, те няма да го вършат. Трябва да споделяме на хората за какво нещо е належащо и да им обясняваме, а освен да споделяме какво не би трябвало да се прави. Винаги изяснявам, че носенето на маски е с цел да пазим другите хора, а не да предпазваме себе си или да ни затварят устата. Хирурзите носят маски, с цел да пазят пациентите си.
Това сподели в предаването " Честно казано с Люба Кулезич " по телевизия Евроком, пулмолог доктор Александър Симидчиев.

По думите му всяка променчивост носи подозрение, а това поражда съмнение. Когато се работи с обстоятелства е възможно да се трансформира мнението, само че би трябвало да се изяснява за какво е тази смяна.

Д-р Симидчиев образно илюстрира разликата сред педагогиката и андрагогиката, която е преподаване на възрастни хора: " Когато се преподава на деца се цялостни празна чаша с вода. Когато се преподава на възрастни, се налива вода в цялостна чаша, а това значи да мотивираш хората да отлеят от ненужната вода, с цел да добавят с нова, да се откажат от предразсъдъците си и да прибавят нови познания. "

Инфекцията продължава да заразява. Част от тези оповестени през днешния ден 188 души сигурно имат признаци. Не всички, които са инфектирани имат недоволства. Някои от тези с недоволства може да влязат в болница, а някои от тях ще стигнат до интензивно поделение. Това са проценти, които са идентични във всички страни. Вече знаем по какъв начин да лекуваме вируса, поради това хората, които са в тежко положение в болница са доста по малко.

На вируса може да се противопоставим с нашето държание. Има две страни в Европа, които имаха друго държание - Англия и Швеция. И двете в началото взеха решение да оставят хората да вършат каквото си желаят. В Англия трансформираха метода внезапно и това обърка хората в допълнение. Вирусът заразява еднообразно, само че когато не е ясно какво и по какъв начин би трябвало да се прави хората, те се объркват и това не е потребно за тяхното предотвратяване.

В книгата „ Вклинената страна “ се преглежда политическата обстановка в Съединени американски щати, където двете политически партии се пробват да разцепят в две разнообразни направления обществото, само че истината постоянно е някъде в центъра.

Познавам хора и от двете страни на мненията, работил съм с тях, те са стойностни хора и експерти, само че не би трябвало да има крайности в позициите. Факт е че 6 месеца по-късно ние се оправяме по-добре, тъй като научихме повече, макар че вирусът не се е трансформирал, само че имаме доста по малко тежко заболели.

Преживяваме резултатите от нашето държание сега. Кихането, пеенето, прегръщането в агитки и така нататък, всичко това води до сегашната обстановка.

По мои калкулации минимум 200 души са били инфектирани по време на последния футболен мача, което значи, че те са се удвоили. До края на седмицата ще разберем какъв брой са инфектираните.

По думите му най-позитивния сюжет е хората да съблюдават сами обикновени ограничения – миенето на ръце, носенето на маски и дистанцията, а отрицателния сюжет е да бъдем в двете крайности.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР