Истинската любов е тази, при която няма условия! Тази любов

...
Истинската любов е тази, при която няма условия! Тази любов
Коментари Харесай

Търсим я: Истинската любов или какво означава да обичаш безусловно

Истинската обич е тази, при която няма условия! Тази обич не чака нищо в подмяна, само че дава всичко, което може.

Това не зависи от външни фактори или някакви други качества у индивида. Не я интересува каква позиция заема човек в обществото, какъв брой пари има в сметката си

Безусловната обич не е фокусирана върху грешките и минусите на индивида.

Нуждата от любов, която живее във всеки човек, се корени тъкмо в такава обич.

Какво значи да обичаш?

Всеки, всеки от нас желае да обича и да бъде обичан. Когато в нас няма Любов, ние я усещаме. Ние се свиваме на топка, с цел да си спомним какво е Любовта, както преди раждането, когато бяхме вътре в майка си – където е безвредно, където постоянно има Любов.

Търсим Любовта. Жертваме толкоз доста, с цел да я намерим.  

Но за какво доста хора не могат да намерят това, което търсят цялостен ​​живот?

Защото Любовта е отговорност, доверие, грижа, почитание.

Любовта е желанието да се дава и получава.

Любовта е да знаеш по какъв начин да прощаваш.

Любовта е да бъдеш уязвим, да бъдеш изцяло отворен – до самите дълбини на душата си.

Любовта е готовността да се изправите против страховете си.

Любовта е да влезете и да погледнете във всеки мрачен ъгъл на вашата персона.

Любовта е работа, дисциплинираност, воля.

За Любовта би трябвало да поемете отговорност за живота си, за дейностите си, за мислите и желанията си. Знаете ли по какъв начин и поемате ли отговорност за това в живота си?

За Любовта би трябвало да се научите да се доверявате. Имате ли доверие на други хора към вас? И доверявате ли се на първо място на себе си?

За Любовта би трябвало да се грижите за други хора. Понякога оставяте настрани своите потребности и полезности (за известно време).

За Любовта би трябвало да умеете да почитате. Да уважаваш и виждаш в другите хора индивид, който като теб, търси Любовта в този свят.

За Любовта би трябвало да се научите да простите. Понякога доста боли, само че няма обич без амнистия. Няма съвършени хора, постоянно има неточности и прошката разрешава на всеки сътрудник да се поучи от тези неточности.

За Любовта би трябвало да можеш да даваш и отново да даваш. Даването е просто, без подмятания, дава се от сърце, като искаш единствено да видиш блясъка в очите на различен човек.

За Любовта би трябвало да се отворите и да осъзнаете, че всяка секунда сте уязвими и отворени. И може би ще бъдат нанесени рани. И в такива моменти не се затваряйте, а оставайте отворени, осъзнавайки, че това е част от Любовта.

За Любовта човек би трябвало да не бяга, когато е ужасно, а да стане и да бъде подготвен да огледа страховете в очите. Не е елементарно – в такива моменти всичко може да ви се случи.

Треперите, потта пробива цялото ви тяло, незнайна болежка избухва в сърцето ви. Сякаш идва последната минута от живота ви. Но не бягате – сблъсквате се с отворени очи.

Любовта изисква дисциплинираност, воля. По пътя ще има рухвания и спънки. И в такива моменти би трябвало да сте мощни. Слабият лъже след рухването, само че мощният става и продължава напред.

Любовта е прелестно възприятие, което трансформира и най-малкия свят в голяма Вселена. Но Любовта е и подготвеност за всичко, написано нагоре.

Всеки прави своя избор.  Готови ли сте да обичате?

По материали от непознатия щемпел

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР