Истинска война си обявиха Криско и дует Ритон. Изпълнителите скочиха

...
Истинска война си обявиха Криско и дует Ритон. Изпълнителите скочиха
Коментари Харесай

Ритон на война с Криско

Истинска война си оповестиха Криско и дует „ Ритон ”. Изпълнителите скочиха против обстоятелството, че концертите на изпълнителя са финансирани от страната и той получава дотации за тях, научи HotArena .

Практиката е, за всеки лев на продаден билет, да се дават по шест на държавната филхармония. А дует „ Ритон ” са твърдо срещу сходни порочни практики.

„ Наскоро разбрахме, че това е процедура и е съвременно за множеството поп и рап артисти. Държавните симфонични оркестри, когато провеждат мероприятия с известни артисти, се радват на огромна посещаемост. Пълните салони значат огромни доходи. Доколкото сме осведомени, на всеки лев от билет се дават по 6 лв. помощ от страната ”, възмутена е Катя от „ Ритон ” написа „ България през днешния ден ”.

Криско провежда концерти с Разградската филхармония, които явно са бодил в очите на мнозина. И това не е първиятт път, когато се случва сходно нещо.
Според закона фактически има открит стандарт за финансиране на държавните културни подиуми. И за театрите той е 2,5 за всеки лев доходи, а за филхармониите и оперите–по шест лв..

Неслучайно естрадната колегия реагира и мнозина реализатори настояват, че такива концерти се вършат точно за пари, а не поради художествена стойност. Която в действителност остава на назад във времето.

Диригентът на Разградската филхармония Левон Манукян обаче не е склонен. По думите му, това е единственият метод оркестрите да оцелеят финансова, само че не за сметка на качеството.

„ Какво ли не чухме за нашия концерт. Но в последна сметка само зрителския интерес има значение ”, безапелационен е Манукян.
Самият Криско и екипът му отхвърлиха да разясняват.

Концертът на артиста през цялото време не се харесва на гилдията. Първа избухна Рут Колева, а след нея и диригента на Софийската филхармония Найден Тодоров, който стачкува най-много срещу името на концерта и плакатите, които свързваха неговия оркестър с плана, към който не нямат никакво присъединяване.

Концертът на Криско обаче не е единственият подлаган на рецензии. Преди време дъщерята на Тодор Колев - Албена, избухна против спектакъла „ Фалшив воин ” проведен от Поли Генова, Ненчо Балабанов и други родни звезди, дружно с Русенската филхармония.

„ Недостойно е това да се прави на гърба на един човек, който почтено честно си изкарваше хляба, с цената на физически и прочувствени жертви, и който си отиде без време, с пенсия от 250 лева! Не държавна пенсия! ”, написа тя.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР