Истинска въртележка се случва при назначенията в министерствата. В това

...
Истинска въртележка се случва при назначенията в министерствата. В това
Коментари Харесай

Зам.-министър в екологията изкара на поста само два дни

Истинска въртележка се случва при назначенията в министерствата. В това на екологията явно има проблем с фрагментите, защото зам.-министър оцеля единствено два дни на поста си.

В края на седмицата Мария Бояджийска напусна по „ персонални аргументи ”, както осведомиха от Министерския съвет. Зад тази дефиниция най-често се крие стеснение да бъде изтъкнатата същинската причина, а тя е неспособност на титуляра да работи в екип със замовете, оповестява „ 19min.bg “.

Бояджийска беше една от дребното подали оставка заместник-министри от служебните кабинети, която пожела да се върне на работа, към този момент в постоянното държавно управление.

Нейното име е по-известно като дълготраен заместник–кмет на София по екологията първо на Бойко Борисов, а след това и на Йорданка Фандъкова.

Основната й задача на поста беше да бъде построен заводът за отпадък на милионния град, което и се получи, освен това с европейско финансиране в размер на стотици милиони. Както и да бъдат затворени сметищата – суходолското да вземем за пример, което изглеждаше нерешим проблем, а към този момент е Гората на София с хиляди новозасадени и към този момент пораснали фиданки.

По това време се реши и нерешеният 2 десетилетия до тогава проблем с многочислените бездомни кучета в София. Така за година броят на бездомните кучета понижа 3 пъти, а сега е 1/10 от това, което беше. По същото време съветниците от ДСБ желаеха разстрел на бездомните животни и за малко щяха да го прокарат в Столичния общински съвет, в случай че с кмета не се бяхме противопоставили на популизма. През 2016 година Бояджийска напусна поста на заместник-кмет по екологията в Столичната община.

Новината за оставката на Бояджийска беше съпроводена от информация за назначението на трима нови зам.-министри в МОН, Министерството на правораздаването и Министерството на труда.

Интересното име измежду тях е на Наталия Митева – тя беше номинирана за министър на образованието и нововъведенията в проектокабинета на Има Такъв Народ отпред с Николай Василев през лятото на 2021 година

Наталия Митева не е партиен кадър – тя е член на борда на БАСКОМ (Българска асоциация на софтуерните компании) и е била управител по Стратегически стратегии за образованието в Гугъл.

Работила е интензивно с Колумбийския университет и педагогическия лицей Банк Стрийт в Ню Йорк в областта на педагогичен практики и ефикасните технологии за преподаване. Завършила е магистратура по обществени политики в Мерилендския университет в Съединени американски щати и бакалавър по интернационалните връзки от Колумбийския лицей в Съединени американски щати.

Митева ще встъпи в служба от 3 юли. В екипа на Атанас Славов в правораздаването, където той остави двама от заместниците на предшественика си Крум Зарков, влиза и трети. Георги Николов идва от поста на арбитър в Административен съд – София област.

Той е бил ръководител на Районен съд – Сливница. Бил е също боен следовател в Софийската военнокръжна прокуратура в интервала 1997-2003 година и юрист в интервала 1992-1997 година По обучение е правист, магистър по право на Европейски Съюз от СУ Св. Климент Охридски.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР