Истинска сватба на събора на Рожен събра аплодисментите на множество

...
Истинска сватба на събора на Рожен събра аплодисментите на множество
Коментари Харесай

На Роженския събор – истинска сватба

Истинска женитба на събора на Рожен събра аплодисментите на голям брой непознати хора. На колене Марин Василев от Тетевен предложи брак на Никол Истаткова от София, подавайки й пръстен пред очите на кумовете Лора Тодорова и Димитър Тодоров.

Цялата компания живее в Германия. Решават да дойдат в национални носии на събора на Рожен и младоженеца, кума и брата на булката провеждат напълно сватбата да се случи на ливадите без тя да знае, написа dir.bg.

" Аз от доста време го възнамерявам, въпросът е, че в този момент беше подобаващият миг. Замислих го да е тук, тъй като тук е най-подходящото място, най-хубавото. Тук са Родопите, има гайди, национална музика, Николай Славеев и Валя Балканска. Младоженката и кумата са танцьорки от дребни на национални танци ", сподели младоженецът пред " Марица ".

Марин предложи на бъдещата си брачна половинка в етноселището на поляните. Това е първата същинска женитба за пътуващото читалище " Бащино огнище ", сподели основателят му и уредник на етноселището Ивайло Шопски.

" Толкова доста страсти ни се събраха, първо плакахме на осъществяванията на бесарабската българка " Лийка думаше " и " Облаче ле, бяло ", по-късно викахме горчиво и празнувахме, и играхме хора. Защото тук точно Никол и Мартин, към този момент Василеви, безусловно ги оженихме. Мартин предложи на Никол на колене с пръстен, гърмяха пушки, хайдутите викаха, кумът беше на " седмото небе ". Това беше една изненада, булката не знаеше, че ще й се предлага брак.

И пред толкоз доста непознати те си споделиха " да ". Това беше един извънредно прочувствен миг под овациите на стотици хора. Роди се едно младо българско семейство. Аз им пожелах да имат най-малко 9 деца и да ги възпитават както те са възпитани. Защото тези прелестни младежи, всичките бяха в национални носии, играха хора и направиха жива картина с краденето на булката. Аз не се колебая, че те ще отгледат същински българи, които ще продължат това, което вършим ние ", сподели Шопски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР