Истинска сензация поднесе последния в класирането Шефилд Юнайтед, след като

...
Истинска сензация поднесе последния в класирането Шефилд Юнайтед, след като
Коментари Харесай

Шефилд Юнайтед подчини Манчестър Юнайтед на Олд Трафорд

Истинска сензация сервира последния в класирането Шефилд Юнайтед, откакто победи посред " Олд Трафорд " отбора на Манчестър Юнайтед с резултат 2:1 в мач от 20-ия кръг на британската Висша лига. Кийн Браян откри в 23-ата, само че Хари Магуайър изравни в 64-ата минута. Оливър Бърк обаче подари " остриетата " с по този начин значимите три точки в 74-ата минута.

Домакините взеха самодейността още със самото начало на дуела и в първите десетина минути имаха повече от 80% владеене на топката.

Първата рискова обстановка пристигна в 12-ата минута, когато Аарън Уан-Бисака получи топката на десния фланг и центрира към далечната греда, където Маркъс Рашфорд засече, само че около вратата.

Четири минути по-късно и гостите сътвориха заплаха пред вратата на Давид Де Хеа. Били Шарп бе изведен в половината на домакините, напредна, след което шутира, само че испанският пазач избави с крайник.

Въпреки превъзходството, което имаха, " алените дяволи " позволиха попадение в 23-ата минута. Джон Флек центрира от корнер в наказателното поле, където Де Хеа излезе неразчетено, а Кийн Браян изпревари Аксел Туанзебе и засече с глава, като топката се отби от дясната греда на вратата и влезе в мрежата - 0:1.

След приключването на половин час игра Антони Марсиал означи във вратата на Аарън Рамсдейл, само че попадението беше анулирано поради нарушаване във въздуха на Хари Магуайър против стража на " остриетата " тъкмо преди топката да попадне във французина.

" Червените дяволи " продължиха да владеят повече топката, само че не успяваха да стигнат до прецизен изстрел.

В 41-ата минута Бруно Фернандеш бе открит в наказателното поле отдясно, а португалецът незабавно потърси Антони Марсиал, който опита да стреля с глава, само че без проблеми за Рамсдейл.

Втората част започва още веднъж с напън на домакините. В 49-ата минута Фернандеш изведе по отличен метод Мейсън Грийнууд отдясно в наказателното поле, а британският национал стреля по диагонала, само че около гредата в навън.

В 56-ата минута Дейвид МакГолдрик получи в наказателното поле отдясно и нанесе превъзходен изстрел с външен фалц с десния крайник, само че топката прелетя малко над гредата на Де Хеа.

В 62-ата минута Маркъс Рашфорд стреля фронтално против вратата от директен свободен удар, само че в ръцете на Рамсдейл.

Натискът на " алените дяволи " даде резултат в 64-ата минута. Алекс Телес центрира от корнер в наказателното поле, където Хари Магуайър бе изтърван от Фил Джагиелка, а капитанът на домакините нанесе превъзходен изстрел с глава, който бе неспасяем за Рамсдейл - 1:1.

Малко след гола в игра се появи Единсон Кавани, който размени Мейсън Грийнууд.

Въпреки натиска на домакините, още веднъж Шефилд съумя да поведе в резултата в 74-ата минута. След настоятелна офанзива на " остриетата " отдясно и, откакто на няколко пъти топката бе изчиствана, тя се озова в Оливър Бърк, който шутира, получи се рикошет в Туанзебе и по-късно в граната греда и попадна във вратата на Де Хеа за 1:2.

Три минути по-късно рисков изстрел на Алекс Телес от отдалеченост се отби от състезател на Шефилд и летеше рисково под гредата на Рамсдейл, който обаче съумя да избие над гредата в корнер. След осъществяването му Погба засече с глава, само че около лявата греда.

В последните минути на дуела “червените дяволи” пробваха да наложат напън в желанието си да избегнат провалянето, само че продължаваха да имат доста проблеми с чудесно подредената отбрана на домакините и не успяваха да доближат до действителни голови положения. По този метод приключи и дуелът.

В различен дуел от Висшата лига, завършил по-рано, Брайтън и Фулъм приключиха при еднакъв резултат - 0:0.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР