Истинска историческа сензация поднесе в предаването Операция История по Bulgaria

...
Истинска историческа сензация поднесе в предаването Операция История по Bulgaria
Коментари Харесай

Хипотеза: Христофор Колумб бил син на Владислав Варненчик

 Истинска историческа сензация сервира в предаването " Операция История " по Bulgaria ON AIR българският публицист и историк Иван Тренев. 

Базирайки се на работата на откривателя Йордан Михов и научния труд на известния португалския историк Мануел Роса, той описа за историческата догадка, че великият изобретател Христофор Колумб в действителност е наследник на известния от българската история полско-унгарски крал Владислав Трети Варненчик.

Според трудовете на Мануел Роса животът на Христофор Колумб е подправен и че в действителност той е рожден наследник на Владислав Варненчик, който не умира в фамозната борба край Варна, а е избавен и избирайки  пътя на доброволното изгнаничество попада на о-в Мадейра.

Там се дами и му се ражда наследник - бъдещият изобретател на Америка.

Битката на народите от 10 ноември от 1444 година края Варна е една от най-подценяваните борби в нашата история. Хиляди поляци, унгарци, албанци, българи, италианци и корпусът на граф Влад Цепеш Дракула се борят в колосална борба с многочислените османски войски за освобождението на българите и балканските нации от иноверните нашественици, описа Иван Тренев. 

Личността на младия, едвам 20-годишен крал, определян като новия Александър Македонски, също не е задоволително изучена. Има доказателства, които сочат, че той не е бил погубен в борбата, а е съумял да се избави. 

Поради мощните религиозни си усеща и династическите битки в тогавашното голямото полско-унгарско кралство, той първо се отдръпва в манастира " Света Екатерина " в Синай, а след това под въздействието на Енрике Мореплавателя отпътува за о-в Мадейра, от кое място дълги години продължава борбата си с ислямското настъпление в Европа.

Единственият български общественик, отдал дължимото на Владислав Трети Ягело е българския цар Борис Трети, който през 1935 година открива неповторимия монумент пантеон край Варна - отдаден на смелостта на младия крал и героизма на неговите кръстоносни воини. 

В предаването бяха показани неповторими снимки на сабята на Владислав и на къщата, в която се допуска, че е живеел в Мадейра. Тя и до ден сегашен носи името Каса дел Реи или Къщата на Краля.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР