Истинска екзотична салата по китайски - остава само да извадите

...
Истинска екзотична салата по китайски - остава само да извадите
Коментари Харесай

Салата с ориз и сладко-кисел сос

Истинска екзотична салата по китайски - остава единствено да извадите бутилка от най-хубавото бяло вино и да кажете НАЗДРАВЕ

Необходими Продукти

● ориз - 250 г
● тиквички - 8 бр. напълно тънички
● черен пипер
● скариди - 12 бр
● оцет - 50 мл
● яйца - 1 бр.
● брашно - 120 г
● сол
● черен пипер
● зехтин - 20 г
● олио - за пържене

За соса


● кетчуп - 3 с.л.
● захар - 1 с.л. кристална
● оцет - 1 с.л.
● коняк - 1 с.л.
● сол - на усет
● черен пипер
● пикантен сос - няколко капки

Начин на подготвяне

Измиваме и почистваме тиквичките, нарязваме ги на тънки кръгчета. Слагаме ги в купа и подправяме с черен пипер. Загряваме оцета, който разреждаме авансово със 100 мл вода и сол и като кипне, заливаме с получената марината тиквичките.

Покриваме съда и оставяме тиквичките да киснат в маринатата, до момента в който тя изцяло се охлади. Сваряваме ориза в солена вода. Охлаждаме го като обливаме със студена вода и оставяме добре да се отцеди.

В купа слагаме жълтъка от яйцето и наливаме 120 мл ледено студена вода. Прибавяме половината от брашното и разбъркваме. Скаридите овалваме в останалото брашно и по-късно в сместа за паниране.

Изпържваме скаридите в олио и изваждаме когато станат златисти. Соса подготвяме, като смесваме всички съставки и наливаме малко студена вода.

Отцедения ориз слагаме в купа и подправяме със сол и черен пипер на усет. Наливаме зехтин, прибавяме добре отцедените тиквички и скаридите. Соса сервираме в купичка.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР