Истинска екологична катастрофа – такава е оценката на експерти за

...
Истинска екологична катастрофа – такава е оценката на експерти за
Коментари Харесай

Еко катастрофа порази Кресна след пламъците, заприлича на гробище!

Истинска екологична злополука – такава е оценката на специалисти за пожара в Кресненското дефиле. Това е най-големият пожар на територията на Югозападното държавно дружество и един от най- огромните в страната, предава bTV.
Тези територии, които се намират на Източния скат на дефилето, са опустошени от огнената буря. Огънят унищожи и скотски типове. Над 13 хиляди декара гора, треви и шубраци бяха погълнати от пламъците.

Щетите са за над 15 милиона лв.. Отново по данни на специалисти ще са нужни към 50 години, с цел да бъде възобновена гората, такава каквато беше допреди 4 дни.

70 % или към 10 хиляди декара са изпепелените иглолистни гори - основно бял и черен бор и 3 хиляди декара широколистни – дъб, явен и кестен. За залесяването на опожарените декари при междинна плътност сред 350 и 500 фиданки, това са сред 4 и 6 милиона нови дръвчета.
Изгорялата дървесина е неизползваема. Сега, през есента следва Югозападното държавно дружество да кандидатства и купи машина, и с нея по-бързо да бъдат засаждани новите дървета.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР