Истинска чистка на неудобните и непокорни служители се вихри в

...
Истинска чистка на неудобните и непокорни служители се вихри в
Коментари Харесай

Уволняват по списък „неудобните“ служители в Агенцията по вписвания

Истинска чистка на неуместните и непокорни чиновници се вихри в Агенцията по вписванията (АВ). Това заяви Фрог Нюз, цитирайки вътрешни за системата хора. До този миг трима чиновници, отговарящи за регистрацията на сдружения, са уволнени. Същото грози още трима, които е въпрос на време да бъдат махнати. Балтията се точи и за още няколко души.

Всичко това сега основава напрежение в Агенцията. Историята стартира още през предходната година, когато по искане на новодошлата шефка на АВ Габриела Козарева бе основана Инструкция за работа. Припомняме, че Козарева оглави АВ през август 2018 година след абсурда със срутва в Търговския указател, а преди управляваше Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия.

Срещу новите правила в АВ тогава скочиха голям брой чиновници, защото съзряха опит посредством предоставяне на методически инструкции да се разреши външно вмешателство в техните решения дали една компания да бъде записва или да получи отвод поради неизрядни документи. „ Ние би трябвало да работим самостоятелни, както съдиите и никой не би трябвало да ни подрежда какви решения да вземаме. Безпристрастно би трябвало да преценяме изрядността на документите. “, признаха пред Фрог възмутени адвокати от Агенцията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР