Истинска буря предизвика във Великобритания бившият външен министър Борис Джонсън

...
Истинска буря предизвика във Великобритания бившият външен министър Борис Джонсън
Коментари Харесай

България лъсна в червено на любопитна европейска КАРТА! Наредихме се до Дания и Франция

Истинска стихия провокира във Англия някогашният външен министър Борис Джонсън с изявлението си против бурките. След като той съобщи, че дамите, които носят бурки, наподобяват на пощенски кутии, се развихри яростен спор за това дългите и прикриващи облекла нарушават персоналната независимост или възбраната би нарушила религиозните свободи.

Погнаха Борис Джонсън

По този мотив „ Евронюз “ разгласява карта на европейските страни, които отчасти или изцяло са забранили облеклото, закриващо лицето.

На тази карта България е оцветена в алено като една от няколкото страни, забранили изцяло закриването на лицето. Останалите са Франция, Белгия, Австрия, Латвия и Дания.

В Норвегия Народното събрание гласоподава за възбрана, само че тя към момента няма статута на закон.

В останалите страни има частична възбрана. В Холандия бурките и никабът са неразрешени в учебните заведения, лечебните заведения и публичния превоз, само че не и на улицата. В Германия цялостна възбрана има единствено в Бавария, а на всички места другаде носенето на бурка е отвън закона, единствено когато става въпрос за шофиране.

Местни забрани има в Италия и Испания, само че не и на национално равнище.

Предстои Швейцария да гласоподава този въпрос на референдум, откакто държавното управление се възпротиви на масираната акция за възбрана на религиозното облекло.



Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР