Истинска буря от емоции се заформи в социалната мрежа, след

...
Истинска буря от емоции се заформи в социалната мрежа, след
Коментари Харесай

Месо извън хладилници, липса на контрол и мръсотия на пазара в Сандански

Истинска стихия от страсти се заформи в обществената мрежа, откакто се появиха фотоси от пазара в град Сандански, предава кореспондентът на .
На фрагментите се вижда, че търговци продават месо и месни артикули в легени и върху маси, без да има специфични хладилни чанти или уреди. Зеленчуците и плодовете пък са разпръснати по земята, а сиренето и кашкавалът също не са предпазени.
Ето какво написа създателят на фотосите:
" Пазарът на град Сандански. Меса от легени и кофи. Домашно пилешко месо в хладилни чанти. Зеленчуци по земята. Сирене и кашкавал навън. Сок от бъз в остарели шишета, всякакво вино. Няма ХЕИ, РЗИ и прочие. Няма страна. Пък не знам някой да е починал ".
Жител на града разяснява обявата с думите:

" Кофти, че от време на време на такива пазари, измежду същинските баби и дядовци има подправени. Със зеленчуци от борсата и платен мед, опакован като сякаш домакински. За страдание, същинските домашни производители няма по какъв начин да ги изгонят ".
се свърза с РЗИ – Благоевград, с цел да ги попитаме дали са осведомени със случая, вършат ли се инспекции на пазарите и дали до момента има установени нарушавания. Оттам обаче дадоха отговор, че не вършат инспекция на пазарите и ни трансферираха към Агенция за сигурност на храните.
Не успяхме да се свържем БАБХ на нейните телефони за Благоевград, по тази причина им отправихме нашите въпроси в писмена форма: Ето ги и тях:
1) Запознати ли сте със случая?
2) Прави ли инспекция Агенцията на пазарите в благоевградска област?
3) Има ли до момента установени нарушавания и какви са те?
До написването на този материал, към момента нямаме отговор от Агенцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР