Истината трябва да бъде разследвана от всички страни – това

...
Истината трябва да бъде разследвана от всички страни – това
Коментари Харесай

Отстранената шефка на Медицински одит: С името на агенцията се злоупотребява публично


Истината би трябвало да бъде разследвана от всички страни – това разгласи отстранената дългогодишна ръководителка на Изпълнителна организация "Медицински одит " (ИАМО) проф. Златица Петрова

Тя беше отстранена от поста откакто прокуратурата стартира следствие дали подопечната ѝ организация не е прикривала преднамерено случаи на лекарски неточности, приключили със гибел – общо 11 на брой за 2017 година.
Срещу името на ИАМО, против управлението и персонално против мен се злоупотребява обществено и се упражнява сериозен дискриминационен напън, разгласи Петрова пред Нова телевизия, като благодари на "всички сътрудници ". Тя изрично отхвърли, че оповестен в медиите запис е с нейния глас. Петрова разгласи и свидетелствала пред камера някогашна служителка на ИАМО за живееща на фамилни начала с някогашния основен секретар на организацията Димитър Евлогиев, като не пропусна да подсети, че той работел 3 години в организацията и също е работил по вътрешните правила за работа на ИАМО.
Абсолютно невероятно е да не се реагира на сигнал – не се познава работата на ИАМО. Взаимоотношенията ни с прокуратурата са в три направления – искане за осъществяване на инспекция, искане за осъществяване на инспекция от министерството и продан на данни по инспекции, сподели Петрова. Тя обви, че смъртните случаи, които се разследвали от прокуратурата, не били 11.
Относно случая със гибелта на родилка и бебе - на 14.01.2017 Веселка Иванчева претърпява секцио по неотложност в "Шейново ", детето почива и за три часа по-късно майката почива, откакто кръвопреливане стартира доста късно, което удостоверява ИАМО, Петрова беше безапелационна, че казусът е завършил с предаване на всички документи от инспекцията на прокуратурата, която поискала инспекцията.
За случая в Стара Загора, при който новородено почива малко откакто се ражда – съгласно майката поради закъсняла реакция на лекарския екип и късно направено секцио, Петрова сподели, че били формирани 2 акта. Детето умира от задушаване още в корема на майката, поради увита пъпна шнур към врата, твърди тя. И добави, че в този момент има правосъдно дело, тъй като лекарят по случая бил оневинен и съдел ИАМО за непозволено несъмнено нарушаване.
На въпрос дали има проблем в разпоредбите на ИАМО, тъй като над 50% от актовете на организацията падат в съда, Петрова отвърна, че това не било правилно, тъй като имало три степени на инспекция. Първо се правела инспекция, след това се връчвал констативен протокол на болничното заведение, която е проверявана, а по-късно, в границите на 3 месеца се издава акт за административно нарушаване, в случай че има такова, а до 6 месеца се издава наказателно разпореждане. Това, което пада в съда, пада по няколко аргументи, сподели Петрова, без да ги изясни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР