ИСТИНАТА СЕ НИКОГИ НЕ ПОКРИВА ЗА ВСЕГДА; ТРЯБВА ЕДИН ДОБЪР

...
ИСТИНАТА СЕ НИКОГИ НЕ ПОКРИВА ЗА ВСЕГДА; ТРЯБВА ЕДИН ДОБЪР
Коментари Харесай

Иван Тренев относно казуса: Кой уби Хрисро Ботев и доминиращото до днес въздесъщо становище, налагано понякога брутално от Пламен Павлов и сие!

ИСТИНАТА съдебна експертиза НИКОГИ НЕ ПОКРИВА ЗА ВСЕГДА; ТРЯБВА ЕДИН ДОБЪР ДЕН ДА Я ИЗВАДИ НА БЯЛ СВЯТ! “ ( ГЕОРГИ РАКОВСКИ)

Строиш къща и казваш: Днес положихме първия камък. Редно е, когато правиш резюме на обстоятелства, диалози, разногласия по значим проблем също да положиш първи камък. Казусът, знаменателн за всеки българин, за българската национална горделивост, за човешката истина е точно: кой умъртви българинът Христо Ботйов?
И по този начин: първият камък на словесната структура „ кой умъртви Ботев “ се назовава Пламен Павлов. Лицето има трофеи. Назовава се историк. Но за какво го назовавам първият камък в словесната структура “кой умъртви Ботев “? Защото на 14 април 2021 Пламен Павлов разгласи на висок глас във Военна академия „ Г.С.Раковски “: “ Аз не обичам Ботев! “ Трябва да разясня тази странна мъжка страст, която слушам за първи и единствен път до през днешния ден. Любовното отказване е признато с шок и последвано от безмълвие, само че Пламен Павлов не стопира до тук. Започват някакви акции от него във времето против Христо Ботев непосредствено или с подставени лица. Да стартираме в обратна посока.
Тази неделя – на 10.04.2022 година в предаването „ Операция История “ по тв. България он Еър се изцепи търновският „ откривател “ Николай Иванов с обявлението: „ БОТЕВ Е УБИТ ОТ ЧЕРКЕЗИН В ТЪМНА ДОБА, ОТ ДАЛЕЧНО РАЗСТОЯНИЕ ( МИНИМУМ 50 МЕТРА Пожарна охрана ДУМИТЕ МУ). Дори е написал своя книга по научно – създадения от него въпрос. (Въпросният откривател е извествен с „ униналното разобличаване на гроба на Левски, повтарящо остарели отречени догадки – върху което място през днешния ден имало паркинг).
Николай Иванов обстойно изяснява и връзва в редица последователности серия от черкезки имена, чиято огромна цел била Ботевото ликвидиране. Въпросният изобретател твърди, че до в този момент никой не е достигал до тази велика истина, която той е създал. Като край на огромното изобретение, че Ботев е погубен в тъмна доба от далечно разстояние от „ нишанджия “ черкезин ( терминът е на Пламен Павлов). Фактически концепцията на Пламен Павлов излиза в идващият клакьор – Николай Иванов. Не е ненужно да напомня на любознателните читатели, че неотдавна излезе още един опит да се употребява името на Христо Ботйов, със цел лично възвеличаване – игрален филм за Ботев, основан от Максим Генчев. Преди 6 години Генчев сътвори филм за Васил Левски, в който Васил Левски беше показан като един озверял, псуващ и крещащ скитник, а комитетските дейци бяха показани като мафиотски структури и пияндета! Целта е единствена – да става шоу и гледаемост на кино лентата. Днес това се случи и с Христо Ботйов!
Доказателствата на Николай Иванов, че черкезин и черкези са впрегнати целеустремено в композиция със задачата да убият Ботев се базира на – представете си! – на черкезки документ дълго след убийството на Христо Ботйов. Кои черкези са му дали историческо сведение за българските събития не се знае по какъв начин ги е намерил, само че няма нито едно българско удостоверение. Най-важното е: Той се държи надменно, присмехулно, назидателно към комисията, проведена от Полковник Бучински и непосредствено го афишира в неистина! Второ – нито веднъж въпросният изобретател не даде едно пояснение по последния държавен протокол във връзка със събитието. Въпросният откривател нито веднаж не загатна съдбоносното събитие на Йолковица, кои са присъстващите, какво се е случило, по какъв начин е погубен Ботев? Знае се, само че никой не разяснява, че военачалник Кирил Ботйов в изявление с румънски откривател на Ботйовото житие има директна информация за предопределен подробност на събитието на Йолковица. Ботйов е седял сред Никола Обретенов и Георги Апостолов, облеганти на камък. Пред тях е лежал раненият Перо. В същата посока на десетина крачки са били Димитър Тодоров Димитрото и Сава Пенев. Въпросният румънски откривател и публицист споделя на Кирил Ботйов една съдбоносна детайлност на събитието, а точно: Ботев се е изправил, завил е към Обретенов, застава с тил към него, с цел да пикае в дъното на камъка. Лъжите на Обретенов, че Ботев се е изправил да огледа зад камъка къде е четата граничат с инфантилност. Ботев знае къде е четата и през този висок камък никога не може да види четата в дъното до кладенчето. Завивайки около Обретенов, с цел да пикае Ботйов е убит в тил от упор.
Това, което би трябвало да разбере всеки злоумишлен българин и непознат е: Зад камъка Ботев няма по какъв начин да бъде убит от някакъв фиктивен нишанджия на най-малко 50 метра. Да не забравяме и изказванието на Никола Обретенов, че патронът към Ботев бил пристигнал от Веждата – каменист хълм, дълъг повече от километри на разстояние от мястото на групата един километър. Това разстояние е измеримо и през днешния ден! Кой е прострелял Ботев в тил, тъй като Обретенов споделя изрично, че кръв е обляла гърдите на Христо Ботйов, че на гърба Ботев нямал и капка кръв. Може ли да има малоумно умозаключение, че патрон ще пристигна от Веждата или от където и да е, че ще заобиколи Обретенов, станал, с цел да мине Ботев около него и ще улучи през него точно Ботев. Тук е място да отбележа нещо тъжно, смешно, долно: изявлението на Памен Павлов, че черкезите са били високо проведени, стрелкови полкове с умения и качества като днешните снайперисти, като се надява, че ще се откри най-малко един елементарен българин, който да му повярва. Второ – че снайперистите са обучавани по какъв начин да открият в тъмното от надалеч точно шефът, воеводата, основният – да го разпознаят и да го отстрелят като снайперисти. Няамам коментар за „ великите “ историци в днешно време, в това число Пламен Павлов, който със своето съобщение на 14.04.2021г. във Военна Академия съобщи публично: “Аз не обичам Ботев “, които настойчиво унижават, фалшифицират, подменят с лъжи българската история. Обяснението е единствено едно, изрично: ТЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ЧУЖДА МИСИЯ: ФАЛШИФИЦИРАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ! БЪЛГАРИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ БЕЗ ГЕРОИ, ДА БЪДАТ РОБСКИ УНИЖЕНИ, ДА БЪДАТ ИЗОЛИРАНИ ОТ КУЛТУРНИЯ СВЯТ, ДА БЪДАТ ЕВЕНТУАЛНО УНИЩОЖЕНИ.
НА 10 ОКТОМВРИ 1939 Г. НИКОЛА ОБРЕТЕНОВ УМИРА. ПРЕД ЛИЧНИЯ СИ ЛЕКАР ВЪВ ВАРНА НИКОЛА ОБРЕТЕНОВ ПРИЗНАВА: “ НИЙ УБИХМЕ ВОЕВОДАТ! “ НА СМЪРТНИЯ СИ ОДЪР, ОБАЧЕ ТОЙ съдебна експертиза ОПРАВДАВА ПРЕД СВИДЕТЕЛИ,ЧЕ НЯМА ДА ОПИШЕ ИСТИНАТА ЗА УБИЙСТВОТО НА ХРИСТО БОТЙОВ: “ ЗА ЧЕСТТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЩЕ ОТНЕСА ИСТИНАТА НА НЕБЕТО. “
МОЯТ КОМЕНТАР: КОЙ ЩЕ КАЖЕ “ НИЕ УБИХМЕ “ ВОЕВОДАТА. КОГО СКРИВА? СЕБЕ СИ ЛИ. КОГО ОБВИНЯВА – ДРУГИТЕ ЛИ? ЗАЩО ВКЛЮЧВА СЕБЕ СИ? МАНЕВРИТЕ НА ХИТРИЯ ОБРЕТЕНОВ СА ИЗВЕСТНИ НА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ. НИЕ ЗНАЕМ, ЧЕ ТОЙ И АПОСТОЛОВ МАСКИРАТ ПРИСВОЯВАНЕТО НА ПАРИТЕ ОТ ВРАЦА, ЛЪЖАТ,ЧЕ ЩЕ КУПУВАТ ОРЪЖИЕ. БОТЕВ ОТ ТЯХ НЕ ПОЛУЧАВА НИТО ЛЕВ. В КРАЙНА СМЕТКА ГОЛТАЦИТЕ – ЮНАЦИ съдебна експертиза ВМЪКВАТ В ДРУЖИНАТА НА БОТЕВ, НО ИСТОРИЯТА НЕ ПОЗНАВА НИТО ЕДНА ТЯХНА БОЙНА ИНИЦИАТИВА В ТАЗИ ДРУЖИНА. НАДЖИВЕЛИЯТ ВСИЧКИ СЪБИТИЯ Е ОБРЕТЕНОВ И ДИМИТРОТО, КОЙТО ДО ПОСЛЕДНИЯ МИГ НА ОБРЕТЕНОВ Е ПОД НЕГОВ КОНТРОЛ! ИСТОРИЯТА, ОБАЧЕ ЗНАЕ ЕДНА ИЗПОВЕД НА ДИМИТРОТО ПРЕД ГЕНЕРАЛ КИРИЛ БОТЕВ. ГЕНЕРАЛЪТ НАУЧАВА НАЙ-ВАЖНАТА ПОДРОБНОСТ ОТ СЪБИТИЕТО, ЗАЩОТО Е ВОЕНЕН И ДОЛАВЯ ТАЗИ ПОДРОБНОСТ В НАИВНИЯ РАЗКАЗ НА ДИМИТРОТО: ДИМИТРОТО КАЗВА, ЧЕ БОТЕВ съдебна експертиза Е ИЗПРАВИЛ, ЗА ДА ПИКАЕ И ЗАОБИКАЛЯ ОБРЕТЕНОВ КАТО ЗАСТАВА С ГРЪБ КЪМ НЕГО. И ЗАД КАМЪКА, КЪДЕТО НИКАКЪВ КУРШУМ НЕ МОЖЕ ДА ДОЙДЕ ОТ НИКАКВО ПРОСТРАНСТВО – НИТО ВЕЖДАТА, НИТО ДЕРЕТО. МОЖЕ ДА ДОЙДЕ САМО ОТ ТОЗИ, КОЙТО СТОИ ЗАД ГЪРБА МУ.
ЩЕ ЦИТИРАМ ВЕЛИКИЯТ НИКОЛАЙ ХАЙТОВ, КОЙТО ПОСВЕТИ ЖИВОТА СИ ДА ОТКРИЕ КЪДЕ Е ПОГРЕБАН ВАСИЛ ЛЕВСКИ, А ИМЕННО В ЦЪРКВАТА „ СВЕТА ПЕТКА САМАРДЖИЙСКА “, ЗА КОЕТО ИМА СВИДЕТЕЛИ: “ ЕДИНСТВЕНАТА МИ НАДЕЖДА Е, ЧЕ И ПОДЛЕЦИТЕ УМИРАТ! “
Фалшификацията на идентичността ни върви със страшна скорост, точно от българи, които заемат основни постове и получават елементарно трофеи и непознати пари!

създател: Иван Тренев
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР