Истината е доста по-различна. Художник направи възстановка на лицето й

...
Истината е доста по-различна. Художник направи възстановка на лицето й
Коментари Харесай

Леле, Майко! Възстановиха Истинското Лице На Изкусителката Клеопатра, Ще Ти Настръхне Косата! Снимки И Видео!

Истината е много по-различна. Художник направи възстановка на лицето й и се оказа, че античната кралица надалеч не е била толкоз ослепителна. Магнетична да, само че даже и по античните стандарти за хубост е била доста надалеч от облика на божествена хубавица.



Известната египетска владетелка, произлиза от гръцката династия Птолемей, само че имала повече мъжки, в сравнение с женствени черти. И съдейки по многочислените ликове и портрети по монетите, репутацията й се дължи повече на съдбовните й качества да прелъстява и съблазнява. И най-много на невероятното й въздействие върху Гай Юлий Цезар и Марк Антоний — едни от най-влиятелните хора на античния Рим. Които са по-впечатлени от мозъка й, в сравнение с от физическата й хубост.

Известният гръцко-римски историк и летописец ​​Плутарх написа:

„ Нейната хубост не е сама по себе си забележима, а е нещо особено за тези, които ще я видят “.

През годините голям брой художници са правили опити да покажат по какъв начин е изглеждала Клеопатра. Малцина от тях обаче съумяват да се приближат до действителния й облик.

Художникът и експерт по челюстна реорганизация М.А. Лудвиг обаче също прави опит да покаже другото лице на хубавицата.

Той се базира на оживелите рисунки на облика на Клеопатра и е направил редица вероятни вероятности на последната владетелка на птолемейски Египет.

Реконструкцията е много изненадваща. Клеопатра няма нищо общо с облика на Елизабет Тейлър, която я изигра. Царицата на Нил е с къдрава черна коса, волева брадичка, тъмни очи, огромен нос и тънки устни. Високото чело и магнетичния й взор обаче компенсират необичайния й външен тип.

И явно съумяват да пленят най-влиятелните мъже на света.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР