Истината е, че във всяка сфера от обществения живот ще

...
Истината е, че във всяка сфера от обществения живот ще
Коментари Харесай

Захариева: Във всяка сфера от обществения живот ще има последици след Брекзит

Истината е, че във всяка сфера от публичния живот ще има последствия след излизането на Англия от Европейски Съюз, уточни вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по време на парламентарния надзор в отговор на въпрос на Кристиан Вигенин / " Българска социалистическа партия за България " / по отношение на ограничения на държавното управление във връзка с българите, непрекъснато пребиваващи във Англия.

Захариева осведоми, че е изпратила през септември писмо до всички заинтригувани ведомства с молба да актуализират и трите проекта по отношение на Брекзит, като имат фокус и върху този за овакантяване без съглашение. Захариева посочи, че всяко едно от ведомствата е направило явен разбор какво би трябвало да се промени и какво следва при корав Брекзит.

Тя напомни, че предходната година българското посолство в Лондон е почнало образуване на осведомителна акция, като доникъде на тази година са планувани още 20 срещи освен в Лондон, само че и във всички елементи на Обединеното кралство. Заемаме самодейна позиция, тъй че да могат българските жители да бъдат осведомени на най-ранен стадий какво следва, уточни министърът.

Ние се готвим за всички вероятни разновидности, още от предходната година, започвайки с тези осведомителни акции, акцентира тя, като посочи, че, както и да се развият договарянията, българските жителите са длъжни да се пререгистрират. Предстои отваряне на нов офис на консулската работа в Лондон, с цел да има повече места, на които да подават документите.

Имаше упования за всеобщо завръщане, още когато английските жители гласоподаваха на референдума, само че тези упования не се оправдаха, разяснява още Захариева. Тя посочи, че жителите на Англия, които живеят у нас, по публични данни са 4 хиляди и изясни, че и за тях ще има регистрация, т.е. взаимност, както и за нашите жители там.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР