Истината е, че половината от нещата от Концепцията за решаване

...
Истината е, че половината от нещата от Концепцията за решаване
Коментари Харесай

Каракачанов: Проекти за интеграция трябва да се пишат вътре в гетото, а не от офиси в София

" Истината е, че половината от нещата от Концепцията за решение на казуса с национализираните цигански групи, съществуват в нашето законодателство. Идеята е да има механизми за спазването им. И в случай че има принуда, тя не е по отношение на ромите, а е във връзка с общински и селски кметове и държавни служители, които разрешават законите да не се съблюдават. " Това сподели за Българска национална телевизия вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.
Той укори свои сътрудници, че разясняват въпросната идея, без да са я прочели, като не уточни имена. " Смятате ли, че е обикновено един необразован образец да излезе и да съобщи за жителите на страна с хилядолетна история, че ще ни направи на лютеница ", напомни напрежението, което породи побоят над командоса Владимир Димов в село Войводиново.
По думите на Каракачанов, новата Концепция цели да сведе до най-малко закононарушенията, да научи ромите на работа и почитание към това, което им се дава безплатно. Като образец той уточни концепцията, когато се обезпечават безвъзмездни жилища, първо фамилиите, които ще живеят в тях, да се сортират, като биват проучвани. И второ, когато се строят общински жилища, хората, които следва да бъдат настанени там и са безработни, да оказват помощ в градежа на постройките. Целта на тази мярка е да пазят това, което им се дава, тъй като те " не ценят това, което са получили гратис ".
Вицепремиерът съобщи, че интеграцията на ромите у нас е неуспех и укори, че се отделят милиони левове за това, само че в това време няма резултат. Той назова " измислици " правозащитните организации и Хелзинкския комитет, с претекста, че тези институции пазят нарушители и в продължение на 30 години организират " антибългарска активност ".
Според Красимир Каракачанов такива концепции експертите би трябвало да пишат " вътре в гетото, не от офиси в София, тъй като циганското общество не просто не е интегрирано, а става все по-дезинтегрирано ". Той уточни, че огромна част от ромите живеят в собствен фиктивен свят, могат да вършат каквото изискат, а това не може да продължава повече и страната да не прави нищо. А за съпоставяне напомни политиката в тази тенденция в други страни, като Норвегия, където се лишават деца от родители, които не се грижат за тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР