Истината е, че наблюдаваме символично насилие. Това е насилие, което

...
Истината е, че наблюдаваме символично насилие. Това е насилие, което
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Шумен провал за Рашков, коалицията трябва да се освободи от него или ще потъне с него

" Истината е, че следим алегорично принуждение. Това е принуждение, което е един тип единствено замахвам, само че спирам не блъскам. Това алегорично принуждение в България не е нова процедура. Българска социалистическа партия беше подложена на символно принуждение, след това при Симеон (Сакскобурготски, бел.ред.) изчезна и след това при Цветанов (Цветан Цветанов, бел. ред.) се появи още веднъж ". Това разяснява по bTV социологът Андрей Райчев във връзка задържането на някогашния министър председател Бойко Борисов и други знакови лица от ГЕРБ.

По думите му при " символното принуждение " има показност, шумни арести, само че по-късно няма действителни присъди. Според него извършената интервенция с ареста на Бойко Борисов е " доста тежък следващ неуспех на Рашков ", който е подлъгал премиера.

" Това не са глупави хора, доверили са се на Рашков, надявали са се да намерят нещо като патешки и кюлчета, това единственото пояснение ", разяснява Райчев.

Социологът обаче счита, че дейностите са основали напрежение в обединението, тъй като от " Продължаваме промяната " не са предизвестили сътрудниците си за нея и те са научили за ареста на Борисов от прессъобщението на Министерство на вътрешните работи с всички останали.

Пред премиера и " Продължаваме промяната " има два разновидността - или " да поддържат Рашков и да потънат с него, или да се освободят " от вътрешния министър, който демонстрира " некадърност да прави друго, с изключение на на да шуми ", счита Райчев.

Според него сега ГЕРБ излиза от изолацията, в която беше поради дейностите на Рашков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР