Истината е, че днес все по-засилено ни управляват чрез целенасочено

...
Истината е, че днес все по-засилено ни управляват чрез целенасочено
Коментари Харесай

Разберете: умишлено ни подлудяват

Истината е, че през днешния ден все по-засилено ни ръководят посредством целеустремено всеобщо влудяване, заразяват ни със страхове, нервности и омрази - за " Дойче веле " проф. Ивайло Дичев показва стряскащи образци. Нали не желаете иракски бежанци от третия пол да изнасилват децата ви в тоалетните? Или на следващия ден жена ви, сред фризьорката и шопинга, да мине през хирургията и да си смени пола? Или пък някой обаятелен еврочиновник да разколебае половата ориентировка на гордите ви политици? В подобен случай бързо се подреждайте в редиците на българските популисти!

Мислех си, че към този момент нищо не може да ме изненада, само че идиотизмът към Истанбулската спогодба надвиши всичко познато. Един мой студент преди време брилянтно преименува Патриотичния фронт на " Параноичен фронт ", само че в този момент до тях се подредиха " достоверно " десни, та дори заедно българските социалисти.

Параноя .bg

Параноя - това е психическо разстройство. При него болният развива последна недоверчивост, която го кара да открива следи от скрит план против скъпата си личност в привидно безобидни неща. Някой го погледнал изключително, след това чул шушукане зад тила си, а по-късно мистериозно му спрял за две минути интернетът. Страдащият от параноя нормално не е малоумен - в сюжетите, които въображението му построява, има разумни вериги, само че те са толкоз дълги и малко евентуални, че в един миг го отпращаме към психиатър.

Да, допустимо е някой ден иранец или иракчанин от третия пол да изнасили някого (впрочем кого тъкмо изнасилва човек от третия пол - може би подобен от четвърти, от пети?). Но по какъв начин тъкмо Истанбулската спогодба ще провокира това извънредно необикновено събитие? И стартират логичен връзки - има в текста една загадка думичка, която злоумишлен еврочиновник ще преобърне наобратно, след това Сорос ще подкупи някой властник, който пък ще се окаже от третия пол. И ето по какъв начин незабелязано стигаме до учебната тоалетна.

Проблемът с параноята, както знаем, е в това, че всеки рационален мотив против сякаш ужасния скрит план се трансформира в детайл от Плана. Значи, в случай че министри пробват да обяснят, че в Конвенцията няма нищо друго от казаното (сиреч, битка против насилието над жени), те автоматизирано стават частица от заговора и колкото повече отхвърлят, толкоз повече се самоизобличават (и в случай че аз тук пиша този текст, безусловно се поканвам да предложа брак на Доналд Туск). Затова болният няма за какво да се убеждава рационално: успокояват го с медикаменти или каквото там знае медицината.

Работата е в това, че през днешния ден обществата ни от ден на ден се ръководят чрез целеустремено всеобщо влудяване; както военните създават биологически оръжия, по този начин в политиката очевидно имат на въоръжение психиатрични такива. И това от дълго време - най-малко от лова на вещици насам. Днес обаче - след рухването на престижите на черква, интелектуалци, просвета, страна - работата е в действителност неудържима. Наричат го " подправени вести ", само че може би би трябвало да преосмислим това разбиране. Защото рядко става дума за подправени илюзии, подправен оптимизъм, подправен смисъл на живота. Не, заразяват ни със страхове, съмнения, нервности, омрази.

Вижте да вземем за пример по какъв начин кафявите медии посрещат митингите против продажбата на Пирин на офшорна компания - хората били платени от конкуриращи швейцарски ски предприятия. До 10 хиляди индивида единствено в София! Добре са се охарчили очевидно. Възможно ли е въобще? Ами вероятността е може би с няколко милионни по-голяма от това да ни изнасили иранец от третия пол. Нали престъпните сериали са ни научили на тази желязна логичност: гледай кой има изгода. Имат ли изгода швейцарците от това да няма втори въжен превоз? Имат. Пари имат ли? Имат. Върви, че опровергавай.

" Лудост за 7 милиона "

Ако продължа с психиатричните метафори, жителите целеустремено се трансформират в социопати - нападателни, импулсивни, лишени от морална оценка и дарба да схващат другия. Затова и по този начин елементарно се подменят обвиняванията против тези, в чиито морални учредения социопатът не може да вникне - ту им заплаща Сорос, ту Юнкер, ту са комунисти, ту предприемачи. Самото това прескачане на омразата от една на друга тематика е част от медийното заболяване.

Подобна социопатска реакция създадоха и към бежанската вълна. Такива уплахи преживяхме преди време и при влизането в Европейски Съюз и в НАТО, а още по-преди - към " връщането " на турските имена, когато Кърджалийски окръг, аха, да бъде окупиран от съседите. Но развиването на обществените мрежи направи технологията за поболяване на публиката надалеч по-ефикасна. Ако получиш произвеждащо тревога известие от непосредствен, който към този момент е психясал, доста евентуално е да психясаш и ти. Има един френски термин - " полуда за двама ". При нея става дума за психическо разстройство вътре в двойката, при което заболяването на единия се усилва от тази на другия. При нас май обстановката е

" полуда за 7 милиона "

Простото пояснение на това, което става, е политическо. Обединени параноици пробваха бързо да отклонят вниманието от това, че бяха разкрити като лобисти на безработния Георгиус от Кипър. Мозъците на Българска социалистическа партия пък май са рисково изложени на съветските тролове. Въпросът е за какво тази технология съумява, за какво ѝ се хващат другояче обикновено изглеждащи, от време на време даже образовани наши съграждани? Малко изпитание би трябвало, с цел да прочетем упоменатата Конвенция и да се убедим какво има и какво няма в нея; нищо не пречи да се осведомяваме и за строителния балон в Банско, който предстоящо се пукна - през последните 10 години виждаме срив на цените на квадратен метър от 1300 на 350 евро; в случай че щете, отрезвяващ резултат би имало да се огледаме и да проверим дали в действителност сме залети от бежанци нашественици, които са трансформирали ДНК-то ни. Но сякаш нещо се е случило с обществото ни. Хората са се разбунтували освен против престижите, само че и против самите обстоятелства. Гледайте си работата, ще мисля каквото ми е кеф! Не е единствено България

Проблемът прочее не е единствено български. Току-що излезе проучване на фондация " Жан Жорес " за вярата в тайни теории при една по-стара народна власт, каквато е тази във Франция. Резултатите потресоха откривателите. И позволявам, че в случай че създадем сходно проучване в България, ще се потресем и ние.

55% от французите имат вяра, че Министерството на здравеопазването в съучастничество с фармакологичните компании крие от жителите истината за нездравословните последици от имунизациите. За 32% СПИН-ът е биологично оръжие, изплъзнало се от американските лаборатории. Една четвърт считат, че секрети общества ръководят планетата. Също толкоз са уверени, че ни изпращат бежанците, с цел да бъде сменено популацията на Европа. 20% имат вяра, че следите от самолетите са химикали, с които ни пръскат, с цел да понижат международното население. 18% са креационисти - т.е. отхвърлят еволюцията и имат вяра, че Бог бил основал живите същества преди към 10 000 години. До 16% са намалели почитателите на тайната доктрина, че американците не са стъпвали на Луната. И най-после - специфичната премия за 9-те % французи, които имат вяра, че Земята е плоска и че учените, които настояват друго, ни лъжат и мамят.

Ще кажете - наивни хора, би трябвало да бъдат образовани. Но работата е там, че осведомителната машина усилва тези потресаващи отзиви. Медиите и изключително цифровите платформи печелят точно от това - от клюки, небивалици, гневни разногласия. Дори когато разобличавате сходно изказване, отново им вършиме трафик. Как се ръководи общество, превърнато в лудница? - ще попита някой. Ами може би доста елементарно. Вероятно тъкмо заради тази причина се прави това подлудяване на жителите - с цел да ги създадат по-управляеми.

Разпад. А след разпада?

Не знам дали в тази разпадаща се гласност " народна власт " е дума, която към момента има смисъл, само че все пак ще отстоявам. Главното при нея е доверието. Не безусловно, безрезервно, наивно, само че въпреки всичко доверие, здравословно доверие. Онова доверие, което хората са имали между тях хилядолетия наред и което им е пособие да оцелеят. Доверие в думите, във обстоятелствата, в първия проект. Днес ние разобличаваме властта, тя разобличава жителите, служащите подозират предприемачите, пациентите не имат вяра на лекарите и най-после всички дружно подозират медиите. Така общественият живот се обезсмисля. Превръща се в подвеждащ фон. А от тук до диктатурата има единствено една стъпка. Е, тогава пък всички съмнения може би ще са се сбъднали и болният най-сетне ще откри покой.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР