Истина във финансите е, че рискът и възвръщаемостта са свързани.

...
Истина във финансите е, че рискът и възвръщаемостта са свързани.
Коментари Харесай

Има ли значение вече размерът?

Истина във финансите е, че рискът и възвръщаемостта са свързани. Следователно акциите на по-малките компании се оправят по-добре от по-големите в дълготраен проект. Това е главен камък както на капиталовата доктрина, по този начин и на практиката.

Разбира се, те са по-променливи и могат да страдат от дълги интервали на неприятно показване – като да вземем за пример през 60-те и края на 90-те години. Но с течение на времето акциите с „ дребна капитализация “ надвиват над по-големите акции на всеки един огромен пазар, проучен от учените през десетилетията. По целия свят има стотици милиарди долари, вложени единствено на тази основа.

И въпреки всичко:

Индексът Russell 2000 с дребна капитализация в този момент изостава от показателя с огромна капитализация S&P 500 от основаването си в края на 1978 година, преобръщайки данните за възвръщаемост от един век в голям брой страни.

Това безспорно са възвръщаемост на цените, защото нито един показател на общата възвръщаемост не стига толкоз надалеч обратно. Но включване...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР