Истерията, която обхвана президента и кръговете около него, във връзка

...
Истерията, която обхвана президента и кръговете около него, във връзка
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Румен Радев гони политическата си кариера

Истерията, която обхвана президента и кръговете към него, по отношение на датата на националния празник и защитата и защитата на този култ за някои - Паметника на руската войска (ПСА), се навързват в една гротескна акция, която едва ли ще е сполучлива. Тези въпроси, както и тематиката за домашното принуждение за мотив партиите да не си почиват, а да работят интензивно.

 

Това разяснява пред БНР-Радио София политологът Любомир Стефанов, учител в Нов български университет:

 

„ Ще ми се да видя политически целенасочени диспути, а не разхищаване на парламентарна сила. “

 

По думите на Стефанов може би доста от гласувалите за президента Радев вече са разочаровани и ги е позор. Той е „ политически състезател “ и гони политическата си кариера. От разделянето, което всява, той „ от дълго време е прекрачил границата на търпимото, положителния звук и политическата рецензия “.

 

Политологът е на мнение, че българите не престават функционално необразовано да четат историята си.

 

„ Българският родолюбец се трансформира в човек, който обича непозната страна повече от личната си “, разяснява той във връзка отношението към 3 март и ПСА.

 

Монументът се употребява за политическа агитация и от двете страни.

Той счита, че сходен въпрос не може да се взема решение „ на парче “. Подобни комунистически култове има на доста места в страната.

 

Политическите играчи към този момент се настройват за местните избори, само че към момента страхливо влизат във форма. Колкото повече мощни кандидатури за кмет на София има, толкоз по-добре. Посоката е ясна – градът би трябвало да е европейска столица на приблизително развита страна. Това е ясно, въпросът е дали ще го създадем по левия или по десния метод, добави още Стефанов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР