Истанбулски съд реши днес, че турският филантроп и правозащитник Осман

...
Истанбулски съд реши днес, че турският филантроп и правозащитник Осман
Коментари Харесай

Осман Кавала остава в затвора заради протестите през 2013 г.

Истанбулски съд реши през днешния ден, че турският човеколюбец и правозащитник Осман Кавала ще остане в пандиза след повече от две години арест поради хипотетични връзки с антиправителствените митинги през 2013 година, известни като " придвижването за Гези ", заяви ДПА.

Като причина за продължаването на задържането на Кавала в пандиза в Силиври съдът посочи риска той да избяга, предава Българска телеграфна агенция.

През декември Европейският съд за правата на индивида (ЕСПЧ) се произнесе за освобождението на Осман Кавала. Днес турският съд съобщи, че решението на Европейски съд по правата на човека не е дефинитивно.

При днешното съвещание всички бранители напуснаха правосъдната зала в символ на митинг, че настояването им за промяна на правосъдния състав беше отхвърлено. Адвокатите упрекнаха съда, че не е неутрален. След това Кавала продължи отбраната си без своите бранители.

Следващото чуване по делото е планувано за 18 февруари.

Прокуратурата желае доживотни присъди за Кавала и за още 15 души, които са упрекнати в " опит да смъкват държавното управление " по време на митингите за парка Гези в Истанбул през 2013 година

Осман Кавала, който е и предприемач, е президент на културната институция Анадолу Кюлтюр, която си сътрудничи с немския Гьоте Институт. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР