Истанбулската конвенция ще я приемем само ако има абсолютен консенсус

...
Истанбулската конвенция ще я приемем само ако има абсолютен консенсус
Коментари Харесай

Борисов за Истанбулската конвенция: Щом хората са уплашени – махаме я, връщаме дебата отначало

Истанбулската спогодба ще я приемем единствено в случай че има безспорен консенсус в българското общество. Това сподели министър председателят Бойко Борисов в изявление за. Премиерът подсети, че главната тематика на конвенцията е предварителната защита на насилието над дами и домашното принуждение. П о мотив на документа ГЕРБ се обърна към Конституционния съд.

" Това е нещо, което е толкоз значимо за обществото … аз го чух, виждам, тъй като дебатът не потегли за насилието над дами и деца… Къде тук написа за еднополови бракове? И аз споделям, че е рисково нещо, когато ксенофобия, боязън, неистини внезапно по този начин избуят в общественото пространство, че уплашиш хората. Щом хората са уплашени – махаме я, връщаме дебата изначало ", безапелационен беше министър председателят.

" И аз к ато водач на ГЕРБ това ще разпоредя и на своите депутати, няма да се занимавате с конвенцията, до момента в който не седнем отначало и кажем кое е положително като текст, даже един Джамбазки споделя " Аз бях въздържал се, тъй като има и доста хубави текстове ". Добре, дайте да приемем хубавите текстове, които пазят дамите и децата от принуждение ", добави Борисов.
" Ако има референдум за гей браковете – по какъв начин ще приключи? Нима някой не знае, българинът е закостенял, отговорът ще бъде – не. Защо да ги похарчим тези пари ", пита министър-председателят във връзка концепциите за допитване.

Той беше безапелационен, че не е склонен да има референдум, и че няма смисъл от подобен , както и, че той персонално би дал своя вот срещу еднополовите бракове.
 „ Българската конституция споделя – мъж и жена се женят, казано накратко, изобщо тази тематика не стои ”, означи Борисов.

" Няма да върша нищо, с което да дам опция и на комшиите от другата страна, и на Корнелия Нинова да си играят със страховете , да проронват сълзи по какъв начин ние желаеме да вършим децата гейове, да слушам такива мъжкари всеки ден да се изричат. Ама такива мъжкари аз не съм чул, че има в България, толкоз мъже. Не, ГЕРБ няма да стои зад нея, до момента в който не върнем дебата ", сподели Борисов.

 Премиерът Бойко Борисов БГНЕС
ГЕРБ се отдръпва , тъй като сами, без Българска социалистическа партия, без Патриоти, против президента, няма смисъл да вървим, откакто хората си мислят, че ние в действителност желаеме да узаконим гей браковете, а то няма една точка по това нещо, няма ние да понесем пасива пов ече. Но ще участваме в идващ спор, когато съзреят, когато оценят, че насилието и конвенцията за принуждение над дами и деца е задоволително сериозен проблем , ще се върна да дебатирам ", сподели Борисов.

Премиерът се е чул с Валери Симеонов във връзка декларацията на НФСБ за евродепутата Ска Келер, от която държавното управление изрично се разграничи.

" Неслучайно тогава се чух с Валери Симеонов и му споделих: Може да имаш право в доста неща, само че подобен език и подобен метод на говорене в европейска България с Европейски Съюз е недопустим. И по тази причина ние с прессъобщение се разграничихме от тези негови думи за камионетката, експулсиране и всичко останало ", сподели Борисов.

По мотив п ротестите за Пирин и настояването за оставката на екоминистъра Нено Димов министър-председателят сподели: " Зелените в България не могат да се оплачат от мен, те са били чувани постоянно, по всички тематики. Аз съм им заречен, подсигурил, че с изключение на втори въжен превоз и съпътстващите спортни съоръжени я... Защото да чуят и спортни уреди какво е - кабелите за лифта, всичко това, откакто се създадат ПУП-ове, второ, трето, всичко това минава на публични разисквания, нищо скрито не може да стане. Това съм им го заречен и по тази причина съм поръчител ", сподели Борисов.

В отговор на констатацията, че митингите въпреки всичко не престават министър-председателят сподели: " Е, другояче по какъв начин ще се покажат Христо Иванов и Радан Кънев , кой ще ги види? Нали би трябвало да намерят някаква тематика ".

Борисов посочи, че междинната заплата минава 1160 лв.,  доходите са се вдигнали с 12 на 100, приходите от горивата с 15 на 100, има растеж на стопанската система, спад на безработицата - " допустимо н ай-добрите параметри, в петицата на Европа е България ".
 Премиерът Бойко Борисов БГНЕС

Борисов разказа връзките си с президента Румен Радев като положителни. " И постоянно съм се отнасял с почитание . Но когато някой му напише в речта " кукловодите на Истанбулската спогодба ", чакай, този кукловод за 47 страни, доста мощен кукловод. Аз не мога да съм толкоз мощен, в случай че мен имат поради, та в 47 страни да се одобри тази спогодба. Ей, заплашителен кукловод. Така че съветът ми е да не ги слуша доста, както аз моите тенори, вокали и сходни споделих " Не се занимавайте, имаме значими държавни каузи с президента Радев да свършим " , сподели Борисов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР