Истанбулската конвенция ще я приемем, само ако има абсолютен консенсус

...
Истанбулската конвенция ще я приемем, само ако има абсолютен консенсус
Коментари Харесай

Бойко Борисов: ГЕРБ няма да стои зад Истанбулската конвенция

Истанбулската спогодба ще я приемем, единствено в случай че има безспорен консенсус в българското общество. Това сподели министър председателят Бойко Борисов в особено издание на поредицата „ Питай премиера " по bTV.

" Оттук нататък всеки, които си играе със страховете на хората, всеки който вместо да приказва за домашното принуждение, насилието над деца, споделя, че това би трябвало да остане, това би трябвало да е по този начин, или предлага някакви нови закони, окей, за какво не са признати толкоз години, десетилетия ".

Ако има референдум за гей браковете – по какъв начин ще приключи? Нима някой не знае, българинът е закостенял, отговорът ще бъде – не. Защо да ги похарчим тези пари, пита министър-председателят.

Той беше безапелационен, че не е склонен да има референдум, и че няма смисъл от референдум и, както и, че той персонално би дал своя вот срещу еднополовите бракове.

„ Българската конституция споделя – мъж и жена се женят, казано накратко, изобщо тази тематика не стои ”.

„ Русия, Азербайджан, България – такива са страните, които още не са я утвърдили, споделиха – не. Добре, и аз споделям не. Това е нещо, което е толкоз значимо за обществото… аз го чух, виждам, тъй като дебатът не потегли за насилието над дами и деца… къде тук написа за еднополови бракове.

И аз споделям, че е рисково нещо, когато ксенофобия, боязън, неистини внезапно по този начин избуят в общественото пространство, че уплашиш хората.

Щом хората са уплашени – махаме я ", връщаме дебата изначало, безапелационен беше министър председателят.

" И аз като водач на ГЕРБ това ще разпоредя и на своите депутати, няма да се занимавате с конвенцията, до момента в който не седнем отначало и кажем кое е положително като текст, даже един Джамбазки споделя – " Аз бях въздържал се, тъй като има и доста хубави текстове ". Добре, дайте да приемем хубавите текстове, които пазят дамите и децата от принуждение ", добави Борисов. /btvnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР