Истанбулската конвенция поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация

...
Истанбулската конвенция поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация
Коментари Харесай

Синодът: Истанбулската конвенция е втора смърт, застрашава християнската цивилизация

Истанбулската спогодба поражда паника за бъдещето на европейската християнска цивилизация и по тази причина Св. Синод прикани Народното събрание да не ратифицира конвенцията.
Това излиза наяве от послание на Светия Синод на Българската православна черква във връзка към българското общество и държавни институции по отношение на процедурата по приемане и одобрение в България
на Истанбулската спогодба.
Публикуваме цялостната позиция на Синода:
Скъпи в Господа рожби на светата ни Българска православна черква,
Уважаеми представители на държавната власт,
Повод за обръщението ни към Вас е „ Конвенцията на Съвета на Европа за попречване и битка с насилието против дамите и домашното принуждение “, известна като Истанбулска спогодба.
Истанбулската спогодба поражда паника за бъдещето на европейската християнска цивилизация, тъй като тя съдържа ново схващане за индивида - индивидът като тираничен стопанин, индивидът без Бога, който следва своите стремежи и пристрастености дотам, че може да самоопредели даже и пола си.
Това схващане отваря необятно вратите към честен разпад, който неизбежно води до психофизическото заличаване на индивида - до „ втората смърт”, която е духовната гибел. То е диаметрално противоположно на нашата религия, в центъра на която е Богочовекът Христос! Той ни учи,че смисълът на живота на Христовия човек е в спасението във и посредством любовта към Бога и близък! Затова няма разумен Христов човек, който да не утвърждава битката против насилието изобщо, още повече против насилието над дами!
Истанбулската спогодба надвишава правната наредба на този въпрос, защото води до смяна в светогледа ни.
Заложените в Конвенцията хрумвания за другарство сред половете, за отношение към вяра, обичаи, традиции, обучение и други, противостоят на изконните разбирания на българския народ за религия, националност, добродетелност, чест, достолепие, образование, семейство.
Нашият народ повече от хилядолетие е живял с един блян - да въплъти в себе си евангелските истина, обич, святост, да стане „ свят народ”, „ Божий народ” /1 Петр. 2:9-10; 1:15-16/, който и посредством своята история проповядва божествените полезности и добродетели.
Макар и юридически акт, Конвенцията има и духовни измерения - тя е средство, което насажда непозната за нас ценностна система, с цел да разреши обществото да бъде ръководено по нов модел, подобаващ на ползите на дребна част от него.
В формалния текст на Конвенцията на британски език – на всички места, където се приказва за „ обществен пол”, се употребява терминът „ джендър”. В този текст понятието “джендър” (gender, genre) е изрично разграничено от понятието “пол” (sex) като ново, друго разбиране, непознато на българския юридически ред и несъществуващо в лексиката на българския език.
Затова и нов превод няма да промени смисъла и духа на Конвенцията, в която посредством използването на понятието „ джендър “ и производните му се преследват цели, разнообразни от прокламираните - за отбрана на дамите от принуждение.
Тези понятия се употребяват за превръщането в държавни политики на една идеология, която отхвърля, че индивидът съществува като мъж или жена и тя се утвърждава посредством нов неестествен език, който намираме в Конвенцията, и който е непознат и чужд за нашата народопсихология, просвета, обичаи и православно Предание.
Според тази идеология билогичният пол на индивида като мъж или жена няма значение за неговата еднаквост, а показва „ диктатурата на природата” над свободното самоопределение на индивида, тирания, от която човек би трябвало да се освободи.
Тази идеология, която при ратификация на Конвенцията се трансформира в правов ред, наложителен за българските жители, отхвърля съществена библейска истина: „ И сътвори Бог индивида по Свой облик, по Божий облик го сътвори; мъж и жена ги сътвори. “(Битие 1:27).
За Светия Синод, като изразител на българските източноправославни християни, битката против насилието над дами и домашното принуждение е директно обвързвана с евангелските добродетели, първа и най-голяма от които е любовта към Бога и към хората.
Регламентите на Конвенцията, свързани с въвеждането на образование за нестереотипните функции на пола „ в формалните образователни стратегии и на всички просветителни равнища” са ориентирани против открития от Бога сватбен съюз сред мъжа и дамата - домашната Църква, в която любовта се показва и служи за спасението на индивида.
Според „ Всеобщата декларация за правата на индивида “: „ Семейството е естествена и съществена клетка на обществото и има право на протекция от обществото и от страната.”
Нравствен ориентир за съхраняването му е верността и доверието сред съпрузите във всичките им измерения. Без тях то ще се разпадне, а основаното потомство ще остане лишено от обич, грижа и образование.
Последствията от отказване на библейските истини са трагични и ние сме очевидци на тях в доста общества, в които „ джендър” идеологията от дълго време е държавна политика.
Призоваваме Народното събрание да не ратифицира Истанбулската спогодба, в която се вкарват понятия, противоречащи на нашата православна религия, национални обичаи и правна система!
Призоваваме българският народ да отстоява вярата си, която го е съхранила във всички исторически тествания!
Свещен отечески дълг на Св. Синод на Българската православна черква – Българска Патриаршия е да напомни на Божия народ думите на Св. Библия: „ Горко на ония, които злото назовават положително, и положителното – зло, тъмнината смятат за светлина, и светлината – за мрачевина, горчивото смятат за сладко, и сладкото – за горчиво! “ (Ис. 5:20).


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Общество  Камен Алипиев се причисли към митинга против Емил Кошлуков (ВИДЕО) Камен Алипиев се причисли към митинга против Емил Кошлуков (ВИДЕО)  Поставят идентични павилиони в Слънчев бряг, с цел да стане курортът по-красив Поставят идентични павилиони в Слънчев бряг, с цел да стане курортът по-красив  Петър Низамов в право на отговор поради двете бургаски медии: Исках опрощение, не го получих Петър Низамов в право на отговор поради двете бургаски медии: Исках опрощение, не го получих  " Денят стартира с просвета " упрекна Кошлуков в оказване на напън  Оранжев код в 19 области на страната Оранжев код в 19 области на страната Интервю Още Дарин Димитров: Търговище стартира да се трансформира през последните две години
​Какви провокации стоят пред Община Търговище през само че...
Рузие Хасанова: " Радиограмофон " е роман за всички, търсещи свобо Бенджамин Ладуиг: Всяко дете с аутизъм има неповторим метод на изра Ники Илиев за " Нокаут ": Исках да направя филм, който ще остави сл Марк Менсън: Всичко отминава и по този начин би трябвало да бъде коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Ангелкова не отговори на въпроса дали им...
Министърът на туризма Николина Ангелкова не отговори на въпроса дали има направен разбор какво ще се случи с Банско при построяването н...
Банско означи Бабинден с доста настроени... Кошлуков провокира вълна от поддръжка за "... Ципрас: Македония е приета под това име... Вигенин: Меркел сподели в София това, което и... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Григор Димитров сподели от какво е направ...
Великолепна победа – единствено по този начин може да се опише представянето на Григор Димитров против Ник Кирьос на осминафинала на Australian O...
Дневен хороскоп за 22 януари Седмичен хороскоп за 22-28 януари Пиян водач атакува служители на реда в Прохода на Р... Издирван от две години се появи без пробле... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Българска социалистическа партия: Внасяме 5 сигнала до прокуратурата...
Депутати от Българска социалистическа партия внасят сигнали с данни за корупция, в които са намесени кметове и знакови лица от ГЕРБ и за метода, по който функционир...
Цачева: Няма да се сменя конституцията, ни... Асад: Офанзивата на Турция в Сирия е подкр... Борисов заречен пари за ремонт на язовир и... До края на европредседателството даваме па...  www.expert.bg  Бизнесът взема решение в четвъртък дали ще стачкува поради тока, синдикатите няма да се включат Бизнесът взема решение в четвъртък дали ще прот...  КНСБ и Манолова: Продължава битката с неплащането на заплати КНСБ и Манолова: Продължава битката с не...  Ръст на цената на петрола при започване на седмицата Ръст на цената на петрола при започване на...  През 2017 година са укрепени над 3100 км стоманен път и са сменени 2800 релси През 2017 година са укрепени над 3100 км жел...  www.iwoman.bg  Ключът към положителните взаимоотношения Ключът към положителните взаимоотношения  Тайната на ефикасната подготовка Тайната на ефикасната подготовка  Това, което интровертите няма да ви кажат Това, което интровертите няма да ви кажа...  Дневен хороскоп за 22 януари Дневен хороскоп за 22 януари  http://www.sportlive.bg  Роналдо към хлапе: Меси е неприятен (ВИДЕО) Роналдо към хлапе: Меси е неприятен (ВИДЕО)  Появи се първата СНИМКА на Санчес в екипа на Юнайтед Появи се първата СНИМКА на Санчес в екип...  ВИДЕО: На Роналдо му разрушиха лицето, той се гледа дали е хубав ВИДЕО: На Роналдо му разрушиха лицето, той...  Попов излиза титуляр за Спартак против Астана на Мъри Попов излиза титуляр за Спартак против Ас... Интервю Още Дарин Димитров: Търговище стартира да се трансформира през последните две години
​Какви провокации стоят пред Община Търговище през само че...
Рузие Хасанова: " Радиограмофон " е роман за всички, търсещи свобо Бенджамин Ладуиг: Всяко дете с аутизъм има неповторим метод на изра Ники Илиев за " Нокаут ": Исках да направя филм, който ще остави сл Марк Менсън: Всичко отминава и по този начин би трябвало да бъде Нови Най-четени Най-коментирани Общинският съвет във Варна дефинитивно спря референдума за Морската гр... 29 0 Синодът: Истанбулската спогодба е " втора гибел ", заплашва християнс... 29 0 Няма съображение за прекъсване на акредитацията на Медицинския университет... 61 0 Камен Алипиев се причисли към митинга против Емил Кошлуков (ВИДЕО)... 110 1 Звездите на " ВИП Брадър " и SDI оказват помощ на пет неонатологични отделения... 51 0 Григор Димитров сподели от какво е изработен и обезличи Кирьос
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР