Истанбулската конвенция няма да влиза в Народното събрание. Винаги съм

...
Истанбулската конвенция няма да влиза в Народното събрание. Винаги съм
Коментари Харесай

Борисов: Истанбулската конвенция няма да влиза в парламента!

Истанбулската спогодба няма да влиза в Народното събрание. Винаги съм се съобразявал с волята на хората, еле пък на църквата. Това съобщи изрично министър председателят Бойко Борисов пред bTV. Тази вечер той гостува в рубриката " Питай премиера " с водещ Антон Хекимян.

Само в случай че има безспорен консенсус в българското общество, ще я одобряваме, увери той.„ Винаги като партия и страна мисля, че всички сме против насилието над дами и деца и домашното принуждение. Вместо дебатът да се организира, одобрявам и това, че някъде може да има текст, който да тревожи някой. Парламентът е мястото където текст по текст се дебатира и се отхвърля “, изясни той. „ Патриотите в никакъв случай не са споделили, че ще поддържат такава Конвенция. На тях мога да им се дразня единствено, тъй като няколко пъти има споделих – сътрудници, ние няма да приемем Истанбулската спогодба в Народното събрание с разнообразни от нашите гласове “, сподели Борисов. „ Тази Конвенция няма да влиза в Народно събрание, в този момент е в Конституционния съд. Никога не съм правил напук, може би и по тази причина толкоз пъти хората ме избират. Съобразявал съм се с всеки един глас и въодушевление, едно мнение, още повече пък в случай че има и черква. По-странно ми е по какъв начин сътрудниците от Българска социалистическа партия, президентството заговориха за кукловоди, които желаят да одобряват тази спогодба, призната от 47 страни в Съвета на Европа. Явно слагаме под въпрос дали да членуваме в Европейски Съюз “, добави той. „ Казал съм го на Патриотите, споделям го и като ръководител на ГЕРБ: Ние, Истанбулската спогодба ще я одобряваме в случай че единствено имаме безспорен консенсус в българското общество! “, разясни Бойко Борисов.

Премиерът акцентира, че изрично не е склонен да има референдум по този въпрос. " Искат да похарчим 20- 30 млн. Не ни ли би трябвало тези пари на страната за нещо свястно? Защо да ги похарчим? Щом хората са уплашени - махаме я ", даде обещание Борисов. " Няма да върша нищо, което да тормози хората. ГЕРБ няма да стои към този момент зад Истанбулската спогодба. Много мъжкари се навъдиха и все приказват, че ще вършим децата гейове... За да не ме питате към този момент за Истанбулска спогодба, тъй като малко звучи... ",  разгневи се министър-председателят. 

" Като водач на ГЕРБ ще разпоредя на депутатите - няма да се занимавате с Конвенцията, до момента в който не седнем отначало и не кажем кое е положително като текст. Няма да върша нищо, с което да дам опция и на комшиите от другата страна и на Корнелия Нинова да си играят със страховете, да проронват сълзи по какъв начин желаят да създадем децата гейове и така нататък Не, ГЕРБ няма да стои зад нея, няма ние да понесем пасива повече, само че ще участваме в идващ спор “, сподели още Борисов.

" Хората, които пишат речите на президента, назовават незаслужено министър-председателя и ГЕРБ " кукловодите на Истанбулската спогодба ", съобщи още Борисов и призна, че засяга като сив кардинал Иво Христов.

" С президента Румен Радев връзките ни са положителни и постоянно са били положителни. От години си поддържам връзка с него и той е прелестен човек. Съветът ми е да не си слуша доста тенорите и беквокалите, както и аз моите не ги чувам доста. ", акцентира той. " С президента Радев няма тематика, по която да не сме се разбрали. Предложи началник на НСО - одобрих незабавно. Днес е предложил дипломат в Москва, ще го одобрим ", добави той.

В същия прям жанр Борисов разяснява и митингите за Пирин като отговори и на въпроса, издиган от недоволните кой стои зад концесионера на ски оборудванията в Банско " Юлен ". " Цеко Минев стои зад " Юлен ". Омразата сред Цеко Минев и зелените води до напрежението за Пирин ", изясни министър председателят. Премиерът се разграничи от изказванията на вицето си Валери Симеонов по този въпрос 

" С този метод на изложение на Валери Симеонов - че зелените са простаци, не съм склонен. Нито с думите му за Ска Келер (б.р. евродепутатката, взела присъединяване в митинг за Пирин в София) ", акцентира Борисов. И добави: " Историята ще каже дали съм бил прав. Дали нещо е било вярно, след 50 година ще се разбере. "

Борбата с корупцията не е единствено чувство. Завчера арестуваха кмета на Септември, акцентира Борисов.

Отговарям за 110 милиарда, а заплатата ми е по-малка от твоята, отговори той на въпрос на водещия Антон Хекимян за увеличените депутатски хонорари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР