Истанбулската конвенция не принуждава държавите членки да я приемат и

...
Истанбулската конвенция не принуждава държавите членки да я приемат и
Коментари Харесай

Вера Йоурова в София: Истанбулската конвенция не задължава държавата да узакони еднополовите бракове

Истанбулската спогодба не принуждава страните членки да я одобряват и не принуждава страните да одобряват браковете сред лица от един и същи пол, което беше в центъра на дебата в България и други страни членки.
 След Македония и Хърватия одобри Истанбулската спогодба  Алтернативата на Българска социалистическа партия за Истанбулската спогодба мина на първо четене  Кабинетът отдръпна Истанбулската спогодба, референдум няма да има
В това увери европейският комисар по правораздаване, консуматори и равнопоставеност сред половете Вера Йоурова дискусия с жители на тематика „ Насилието над дамите: отговорът на Европейски Съюз “, която се организира в София.

" Мислих, че може би би трябвало да дойда още веднъж в България и да се разбере за какво методът на доста хора от вашата страна е толкоз сериозен към Истанбулската спогодба ", призна еврокомисарят, съобщи БГНЕС.

По думите на Йоурова конвенцията е доста на практика насочена. „ Това е доста ясно законодателство, което е ориентирано към насилието. Във всички страни членки на Европейски Съюз дамите в една или друга степен са били обект на принуждение и нещата не са се трансформирали доста през последните години. Трябва да съвместим разнообразни ограничения по какъв начин да понижим това принуждение, по какъв начин да се помогне на дамите и децата в фамилиите. Имаме законодателство, имаме и доста други ограничения, които могат да ни оказват помощ през днешния ден “, разяснява еврокомисарят.

От друга страна, тя съобщи, че Европейска комисия не оказва напън върху никоя страна, а напълно почтено се пробва да убеди страните да ратифицират Истанбулската спогодба. 

Според Йоурова славянските страни не вършим разграничаване сред полова еднаквост и полова ориентировка. „ Джендърът е структура, която е избрана в допълнение като полова еднаквост. В своята работа доста прецизно диференцирам полова и полова ориентировка. Може би в някои случаи е имало неправилен превод на това, което върша “, уточни тя. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР