Истанбулската конвенция е срещу насилиета над жени и деца. Дебатът

Истанбулската конвенция е срещу насилиета над жени и деца. Дебатът ...

Борисов се ядоса: Стига с тази Истанбулска конвенция. ГЕРБ се оттегля от нея.


Истанбулската конвенция е срещу насилиета над жени и деца. Дебатът за нея трябваше да се проведе в Народното събрание. Тази конвенция няма да влиза в парламента, защото в момента се намира в Конституционния съд. Винаги съм се съобразявал с всяко мнение. На Обединените патриоти не мога да се сърдя, защото те винаги са се обявявали против нея. Странна ми е позицията на БСП, които преди са я подкрепяли, а сега говорят друго. Искам да заявя на всички, че Истанбулската конвенция няма да бъде приета без да има абсолютен консенсус по темата. Стига с тази Истанбулска конвенция. Против референдум съм.

Това каза в интервю за БТВ премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република ... към профила . "В Българската Конституция ясно е казано, че еднополовите бракове са забранени. Къде в Истанбулската конституция пише за еднополови бракове? Щом хората са уплашени, спираме я. Връщаме дебата обратно. Няма да правя нищо, което да предизвиква страхове в хората. ГЕРБ няма да седи зад конвенцията, докато тя не бъде прочетена от всички. Няма ние да понесем пасива от страховете за гей браковете, които насаждат БСП и комшиите от "Дондуков" 1", категоричен беше министър-председателят.

"Чух се с Валери Симеонов Валери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и ... към профила след декларацията им за Ска Келер. Казах му, че такъв език в европейска България е недопустим. Това е причината правителството да се разграничи от декларацията на НФСБ. Зелените не могат да се оплачат от мен. Ясно е, че в планината няма да се строи. Протестите продължават, защото иначе кой ще види Христо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър ... към профила и Радан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва ... към профила . Аз се разбирам прекрасно с Белев, Боян Петров, Сандов. Не съм съгласен с изказването на вицепремиера Симеонов и не го приемам. За да има оставки на Симеонов и Нено Димов Нено Димов е министър на околната среда и водите. Роден е през 1964 ... към профила , те трябва да бъдат приети в парламента. В Пирин ще има само втори лифт. Това е категорично. Всички знаят кой е концесионера. Омразата между Цеко Минев и зелените дава повод за тези скандали. Собственикът да излезе и да се разкрие. Да си покаже картите и да приключим тази тема", обяви Борисов по темата за втори лифт на Банско.

"Отношенията ми с Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш ... към профила винаги са били добри. Ядосват ме хората, които му пишат речите. Съветвам го да не ги слуша много, както аз не слушам моито тенори и кукловоди. Неговите съпартийци от БСП също отправят обиди. Никога не съм заобикалял президента. Винаги го подкрепям, когато обикаля по света. Разбира се, че е добре дошъл във Варна при посещението на Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари ... към профила . Така стана и при посещението на Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е ... към профила . При президента има един сив кардинал, който пише. За Иво Христов говоря. Той пише. Към президента Радев - няма тема, по която да не сме разбрали. Вчера му казах: Предлагаш за НСО и веднага подписвам. Зад гърба му нищо не правя", коментира премиерът отношенията си с президента.

"Разбрал съм, че ако на Балканите се месиш много, няма да псотигнеш нищо добро. Не искам да се месим в отношенията между Скопие и Атина. Само мога да ги посъветвам да намерят консенсус, защото това ще е прекрасно за Балканите. Днес влезе в сила  Договора за добръсъседство с Република Македония. Самите македонци казаха, че след подписването на договора са отчели 11% ръст в стокообмена и 10% увеличение на туристите", разкри Борисов.

"Безспорно в България има корупция. Корупция има навсякъде по света. Знам, че правителството прави много неща. Говоря за електронното управление. Поставили сме си за цел да завършим електронното управление до септември. Сигурен съм, че хората тогава рязко ще усетят подобрение. За корупцията по високите етажи на властта си има конкретни органи. Работим за вдигане на доходите. За това е необходима стабилност и ръст на икономиката. Виждате, че средната заплата вече е над 1000 лева. Твоята заплата колко е? Че само ме заяждаш по темата", отправи премиерът въпрос към Антон Хекимян.

"Аз много обичам Мадрид и Париж. В 21.45 ще ги посетя днес. Вече съм на тръни. Ако искате, за коментатор ме вземете", пошегува се Борисов за предстоящи мач в Шампионската лига между Реал (Мадрид) и ПСЖ. "Всеки да си празнува каквото иска. Който иска - да празнува Трифон Зарезан, другите да си празнуват Свети Валентин. Честито на всички", завърши министър-председателят.

Източник: novini.bg