Истанбулската конвенция е опасен документ. Тя представлява неприкрит опит за

...
Истанбулската конвенция е опасен документ. Тя представлява неприкрит опит за
Коментари Харесай

Адвокат: Истанбулската конвенция е опасен документ, опит за социално инженерство

Истанбулската спогодба е рисков документ. Тя съставлява отявлен опит за обществено инженерство. Документът излишно натоварва българското законодателство с непотребна регулация. Това съобщи пред Дарик юрист Невена Стефанова от гражданската организация „ Свобода за всеки ”.

„ Една от главните рискове, която крие конвенцията, е презумпцията, че всеки човек се ражда без значение от своя биологичен пол, неутрално, и определянето на пола, което зависи от неговите стремежи, самоопределения, настроения, нещо, което той може да направи всеки един миг. Това е извънредно рискова основа, на която да се сложи една правна рамка, от която да се черпят права за избрана категория, в тази ситуация единствено дамите, за сметка на други “, уточни юрист Стефанова.

По думите ѝ всичко това е в действителност обществено инженерство, обществен опит и „ плячкосване на съществени човешки права, които от дълго време са открити в редица други основополагащи нормативни интернационалните документи, като да вземем за пример правата на родителите да отглеждат децата си, да ги възпитават съгласно своите разбирания и метафизичен, религиозни убеждения, както и да се грижат за тяхното обучение “.

„ Тази спогодба вкарва обвързване на страната да образова тези деца, да вкарва в правната рамка такива промени, че учебните заведения да се ангажират с разяснение, осведомление по тези въпроси, които конвенцията показва като нова структура. Тези стереотипни функции, тези обществени функции на пола и на обособените полове, слагането на дамите в привилегировано състояние по отношение на мъжете, показване на мъжете като насилници. Всичко това е част от този демагогски и манипулативен метод за обществено деформиране и извращаване, инженерство, предефиниране и тотална смяна на съществуващи правни правила, категории и права “, добави още юрист Невена Стефанова. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР