Истанбулската голяма община ограничава временно движението на редица средства на

...
Истанбулската голяма община ограничава временно движението на редица средства на
Коментари Харесай

Ограничават движението на градския транспорт в Истанбул заради COVID-19

Истанбулската огромна община лимитира краткотрайно придвижването на редица средства на публичния /градския/ превоз в мегаполиса поради ковид.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1676
Отменят се въведеното през предходната година придвижване през нощта на метрото, трамваите, рейсовете и пътническите кораби сред европейската и азиатската част на града, оповестиха от общината.

Предвижда се понижаване на автобусите на транспортните средства денем, като се изключи утринните и вечерните часове, когато хората отиват и се връщат от работа.

Коронавирусът осезаемо усъвършенства въздуха в Турция

Мярката е с цел да се ограничи пътуването на възрастните в градския превоз денем. Наблюденията демонстрират, че макар настоятелните апели на управляващите да си стоят в къщи, към момента доста възрастни хора пътуват с градския превоз, евентуално тъй като турските жители над 60 години употребяват безвъзмездни карти за метрото, трамваите, рейсовете, метробусите и градските кораби.

"Обръщам се особено към жители на възраст над 60 години. Моля ви, не се качвайте в транспортните средства, стойте си в къщи. Не посещавайте местата, където се събират доста хора ", прикани кметът на Истанбул Екрем Имамоглу във видеоконферентна връзка от общината.

На разнообразни основни места в мегаполиса са оборудвани 100 дезинфекционни станции, от които ще се реализира дезинфекциране на над 25 хиляди транспортни средства, в това число такситата и маршрутните таксита, уточни Имамоглу.

35 коли за спешна помощ на общината са оборудвани особено за изискванията на ковид.

Четири жертви на COVID-19 в Турция, 359 са инфектираните с вируса

Предвижда се пазарите навън, каквито има във всички общини на мегаполиса /39 на брой/ да бъдат преустроени единствено за продажба на пресни зеленчуци и плодове на дървени тезгяхи, които да бъдат през един метър разстояние или с найлонови покрития сред продавачите и купувачите.

Истанбулската община планува да излъчва онлайн културни и обществени мероприятия.

"Вярвам, че с общи старания и взаимопомощ ще успеем да преодолеем тези сложни дни ", сподели още Имамоглу във видеоконферентната връзка, съобщи Българска телеграфна агенция.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1676  Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете  УМБАЛ-Бургас вкара УМБАЛ-Бургас вкара " рандеву " по вайбър за родителите на недоносените бебета  Белгия регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията Белгия регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР