Истанбулската голяма община, която обяви, че ще бъде преустановено използването

...
Истанбулската голяма община, която обяви, че ще бъде преустановено използването
Коментари Харесай

Истанбул купува конете, използвани за транспорт на Принцовите острови

Истанбулската огромна община, която разгласи, че ще бъде прекратено потреблението на файтоните с конски впряг на Принцовите острови край Истанбул, е взела решение да купи регистрационните табели на 277 регистрирани файтона и конете, употребявани за превоз на тези острови, оповестява в. " Хюриет дейли нюз ".

През декември файтоните с конски впряг бяха неразрешени за три месеца на остров Бююкада - най-големия от Принцовите острови, откакто 81 коня на острова, болни от сап, бяха умъртвени. Дотогава близо 1500 коня се използваха като средство за превоз на Принцовите острови, където колите са неразрешени.Общината е открила, че приблизително 400 коня умират всяка година на Принцовите острови и междинната дълготрайност на живота на конете, която е 20-25 години, е намаляла на две години поради потреблението на карети с конски впряг.

Общината реши, че публичният превоз на Принцовите острови ще се реализира от елекромобили, чийто брой ще бъде избран от Центъра за съгласуваност на превоза.

Истанбулският общински съвет е решил на съвещание през вчерашния ден, че по 300 000 лири /51 000 долара/ ще се изплащат за регистрационна табела на файтон и по 4000 лири /680 долара/ за кон.

Истанбулската огромна община ще заплати общо към 90 милиона лири /15,3 милиона долара/ за 277 регистрационни табели на карети и за конете.

Турските медии цитират ръководителя на Камарата на файтонджиите Хъдър Юнал, който е показал, че файтонджиите ще бъдат наети на работа от общинската компания, отговаряща за паркингите ИСПАРК.

Активисти за отбрана на животните от дълго време желаят възбрана на файтоните с конски впряг на Принцовите острови. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР