Истанбулската дирекция по земеделието и горите съобщи, че анализите на

...
Истанбулската дирекция по земеделието и горите съобщи, че анализите на
Коментари Харесай

Попаднали диви треви сред листата на спанака са причнили натравянията в Турция

Истанбулската дирекция по земеделието и горите заяви, че анализите на проби са посочили, че случаите на отравяне на жители след консумация на спанак се дължат на попаднали измежду листата на спанака диви треви, съдържащи атропин и скопаламин, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки турският ефирен канал НТВ.

Дирекцията прецизира в известие, че след случаите на жители, потърсили лекарска помощ по съмнение, че са се отровили със спанак, са били взети за разбор проби от свеж спанак от местата за продажба, от които са го купили потърпевшите, както и от приготвените от тях ястия със спанак. Анализите са посочили съществуване в огромно количество на атропин и скопаламин, съдържащи се в диви треви, които са се смесили със спанака. Дирекцията предизвестява жителите, че преди да се употребяват, листните зеленчуци би трябвало деликатно да се ревизират, да се отстранят попаднали измежду тях диви треви и да се изчистят добре.

44 души са били признати в болница в Истанбул по съмнения, че са се отровили със спанак. По данни на окръжната дирекция по опазване на здравето в Истанбул 25 от пациентите към този момент са изписани, а лекуването на останалите 19 към момента продължава, като няма заплаха за живота им. Двадесет и два случая на хора, отровили се със спанак, бяха регистрирани и в северозападния турски окръг Текирдаг, заяви телевизия НТВ, като цитира доктор Дженгиз Беджерир, началник на окръжната дирекция по опазване на здравето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР