Истанбул. Турция се нуждае от по-силно разузнаване заради събитията“ в

...
Истанбул. Турция се нуждае от по-силно разузнаване заради събитията“ в
Коментари Харесай

Ердоган при спускането на разузнавателен корвет в Истанбул: Императив е да подобрим разузнаването си с оглед на ситуацията в Егейско море, Източното Средиземноморие и Черно море

Истанбул. Турция се нуждае от по-силно разузнаване поради „ събитията “ в Източното Средиземноморие, Егейско и Черно море, съобщи президентът на страната Реджеп Таийп Ердоган в събота, в хода на изявление на гала по втурване на вода на нов разследващ транспортен съд в Истанбул, написа електронното издание на вестник Kathimerini .
„ Вярвам, че корветът Уфук ще запълни огромна празнота в днешния свят, когато превантивното разузнаване и съответно радиоелектронното разузнаване, закупи витална значимост. Корветът Уфук ще бъде ушите и очите на Турция в моретата “, съобщи той, според прессъобщение на турското президентство.
Ердоган неведнъж предизвести, че Анкара няма да допусне завземането на естествените запаси от Република Кипър в Източното Средиземноморие.
Никозия към този момент даде на американския петролен колос Exxon Mobil и Qatar Petroleum права да изследват за газ и петрол в Блок 10 на Ексклузивната икономическа зона на острова.
Вестникът има информация, че компанията е приключила сондажите и ще разгласи резултатите в близката седмица.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР