Истанбул. През изминалите години Парламентарната асамблея за Черноморско икономическо сътрудничество

...
Истанбул. През изминалите години Парламентарната асамблея за Черноморско икономическо сътрудничество
Коментари Харесай

Председателят на НС Цвета Караянчева участва в заседанието на председателите на парламенти на страните членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество

Истанбул. През миналите години Парламентарната асамблея за Черноморско икономическо съдействие (ПАЧИС) съумя да отговори в огромна степен на упованията на своите създатели и се трансформира във значим канал за връзки сред страните от района. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева на съвещанието на ръководителите на парламенти на страните членки на Организацията за Черноморско икономическо съдействие, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Срещата на върха в Истанбул е във връзка 25-ата годишнина от учредяването на ПАЧИС.
" Преди четвърт век на същото това място представители на девет държави-членки на Организацията за Черноморско икономическо съдействие се събраха и подписаха документите за основаването на нашата Асамблея ", напомни Цвета Караянчева. Тя акцентира, че през днешния ден организацията включва парламентаристи от дванадесет страни, обединени от общото предпочитание да работят за подобряването на стабилността и икономическото богатство на района и неговите жители.
" Нашата Асамблея е институция с значимо значение за обезпечаването на политическа рамка за гарантиране на общите цели за стабилно развиване на района и за неговата енергийна и транспортна сигурност ", съобщи Цвета Караянчева. Според нея постигнатите резултати са забележителни, само че и задължаващи. Налага се да бъдат открити нови пътища за посрещане на провокациите, които актуалния комплициран и многолик живот слага пред страните от района, добави Цвета Караянчева.
" Перспективите за развиване на Черноморското икономическо съдействие са тясно свързани с европейските интеграционни процеси, акцентира още ръководителят на Народното събрание. За да отговорим на множеството от провокациите в района, е належащо да имаме по-голямо наличие на Европа в Черноморския район, както и повече тематики от програмата на Черноморския район да бъдат включени в европейския дневен ред ", добави Цвета Караянчева.
По мотив 25-ата годишнина от учредяването на Асамблеята ръководителят на Народното събрание беше наградена с почетен орден на ПАЧИС. Прието беше изказване на ръководителите на парламентите, отдадено на годишнината.
В съвещанието взе участие и ръководителят на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо съдействие и вицепрезидент на ПАЧИС Петър Кънев. Българските участници бяха посрещнати от ръководителя на Великото национално заседание на Турция Исмаил Кахраман.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР