Истанбул. Около 1,6 милиона избиратели се събраха на площад Йеникапъ

...
Истанбул. Около 1,6 милиона избиратели се събраха на площад Йеникапъ
Коментари Харесай

Daily Sabah: Над милион и половина привърженици се събраха на митинг на управляващата партия в Истанбул

Истанбул. Около 1,6 милиона гласоподаватели се събраха на площад Йеникапъ в Истанбул, с цел да участват на огромен взаимен протест на Народния съюз – коалиция сред ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) и Партията на националистическото деяние (ПНД) преди локалните избори в Турция на 31 март, написа турското англоезично издание Daily Sabah .
Президентът Реджеп Тайип Ердоган, претендентът на кмета на Истанбул и някогашен министър председател Бинали Йълдъръм и ръководителят на ПНД Девлет Бахчели се обърнаха към 1,6-те милиона души, събрани на Йеникапъ, с цел да покажат поддръжката си за Народния съюз.
Президентът Ердоган разгласи, че Турция ще сътвори биотехнологична котловина в Истанбул, създавайки 20 000 работни места.
Той сподели, че многообразие от артикули, вариращи от ваксини до лещи и химиотерапевтични медикаменти, ще бъдат създавани в биотехнологичната котловина Тузла, като там се чакат вложения, които се правят оценка на 6 милиарда турски лири (1 милиард долара).
Говорейки, откакто турският банков наблюдаващ BDDK съобщи, че е почнал следствие на изказванията, че JP Morgan приканва вложителите да залагат на щатския $ против турската лира, Ердоган сподели: " Тези, които се пробват да предизвикат и манипулират хора, като ги приканват да влагат в задграничните валути ще платят висока цена. "
Съветът на финансовите пазари на Турция (SPK) също съобщи, че е почнал следствие, откакто е получил недоволства, че отчет на JP Morgan е подвеждащ и предизвиква спекулации на Истанбулската борса.
Президентът разгласи също, че ще бъдат открити 17 нови рехабилитационни центъра, които да обслужват 200 000 жители с увреждания.
Хиляди започнаха дойдоха на площада часове преди митинга, като присъстващите минаха през строги инспекции за сигурност, преди да влязат на митинга.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР