Истанбул. Капитанът на турски товарен кораб съобщи, че съдът му

...
Истанбул. Капитанът на турски товарен кораб съобщи, че съдът му
Коментари Харесай

AFP: Турски морски капитан твърди, че корабът му е бил обстрелван от гръцкия флот

Истанбул. Капитанът на турски товарен транспортен съд заяви, че съдът му е попаднал под огъня на гръцката брегова защита, откакто е отказал да се подчини на заповед да пусне котва в гръцко пристанище в Егейско море, съобщи AFP.
„ Корабът ми има 16 дупки от патрон “, заяви капитан Калъч Сами Калкаван пред турски медии. Турското Министерство на външните работи осъди дейностите на гръцката брегова защита, сочейки, че „ няма безусловно никакво опрощение да се стреля по кораба “, който е напуснал пристанище Искендерун в Южна Турция и е трябвало да доближи до залива Измит в западната част на страната.
Министерството разказва случая като „ възмутим “ и прибавя в публично заявление, че осъжда „ това ненужно деяние “.
Кап. Кавалкан заяви, че гръцката брегова защита му е наредила да дебаркира „ неотложно “ в пристанището в Родос. „ Те ми споделиха, че ще инспектират кораба, само че ние не приехме това. Те споделиха, че ще стрелят, в случай че не спра и те направиха таман това “, съобщи той. Капитанът уточни, че гръцката брегова защита е стреляла по него, до момента в който корабът му се е прибирал в турски води.
Гръцката полиция заяви, че е получила неизвестен сигнал, съгласно който корабът е превозвал опиати. „ Властите в пристанището незабавно видяха кораба североизточно от Родос в гръцки териториални води “, уточни тя, добавяйки, че капитанът не се е подчинил да спре, което е предиздвикало бреговата защита да създаде предупредителни изстрели.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР