Истанбул изживява трети пик в пандемията от коронавирус, заяви здравният

...
Истанбул изживява трети пик в пандемията от коронавирус, заяви здравният
Коментари Харесай

Трети пик на пандемията от коронавирус в Истанбул

Истанбул изживява трети пик в пандемията от ковид, съобщи здравният министър Фахреттин Коджа, представен от частната телевизия СиЕнЕн-Тюрк.
Министърът предизвести, че в случай че обстановката не се усъвършенства и броят на инфектираните не намалее, ще последва ново стягане на ограниченията, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Днес следобяд следва да се организира съвещание на профилирания Научен съвет към здравното министерство, на което да бъде разисквано ситуацията по отношение на разпространяването на ковид в страната, заяви частният ефирен канал НТВ.
От на следващия ден Турция стартира използването на втората доза от създадената в страната ваксина против Covid-19 върху доброволци.
Изпитанията са част от фаза 1 от създаването на препарата на турския университет Ерджийес. Тази фаза се чака да приключи до 15 декември, заяви ректорът на образователното заведение в окръг Кайсери проф. Мустафа Чалъш.
Първата доза от турската ваксина ERUCOV-VAC е към този момент приложена на 44 доброволци, а от на следващия ден стартира използването на същите лица и на втората доза от препарата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР