Истанбул. Четиристранната среща на върха в Истанбул за Сирия протича

...
Истанбул. Четиристранната среща на върха в Истанбул за Сирия протича
Коментари Харесай

ТАСС: Четиристранната среща на върха в Истанбул протича при затворени врати

Истанбул. Четиристранната среща на върха в Истанбул за Сирия протича при затворени порти, отбелязва съветската осведомителна организация TACC , като напомня, че преди началото й президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган организира обособени срещи с водачите на Германия, Франция и Руската федерация.
Очаква се срещата на високо ниво в Истанбул да бъде фокусирана по-специално на обстановката в последната останала твърдина на опозиционните сили на Дамаск – северозападната сирийска провинция Идлиб. Там Русия, като съдружник на сирийското държавно управление, и Турция, която поддържа опозицията, се договориха за основаването на демилитаризирана буферна зона. Сега стремежите са да се предотврати атака на държавните сили на президента Башар Асад.
Всички предходни мирни договаряния, водени под егидата на Организация на обединените нации, се провалиха. Комисията за основаване на нова конституция на Сирия с представители на държавното управление и опозицията, решението за основаването на която бе взето през януари, към момента не е образувана.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР