Истанбул беше ударен от мощна дъждовна буря, при което е

...
Истанбул беше ударен от мощна дъждовна буря, при което е
Коментари Харесай

Порой парализира Истанбул, наводни Капалъ чарши

Истанбул беше ударен от мощна дъждовна стихия , при което е умрял един безприютен човек, а елементи от историческия пазар " Капалъ чарши " са били наводнени , оповестява " Франс прес ".

Бездомен мъж е бил открит мъртъв в подлеза в квартал " Ункапани ", като явно се е удавил при наводнението. Полицията е отделила региона.

Светкавично образувалите се наводнения за малко са спрели работата на фериботите , свързващи азиатската и европейската част на града, до момента в който управляващите предизвестиха жителите да бъдат деликатни в тежките метеорологични условия.

MAJOR flooding in Istanbul, Turkey this afternoon, August 17th! Report: Severe Weather Turkey pic.twitter.com/8gFw0mPUsu
— severe-weather.EU (@severeweatherEU) August 17, 2019
Наводненията, траяли към два часа, също по този начин засегнаха " Капалъ чарши ", един от най-старите покрити пазари в света, като притежателите на магазини започнаха изпомпване на придошлата вода.

Частната телевизия NTV заяви за доста коли, заседнали в трафика и избавени от екипи на пожарната. В един от кварталите паркирана кола е паднала в яма, която мощният дъжд е отворил на пътя.

Днес в Турция се отбелязва годишнината от земетресението с магнитуд 7,4 по скалата на Рихтер, което удари Измит, който се намира на към 100 км източно от Истанбул, при което починаха минимум 17 400 души, в това число 1000 в границите на икономическата столица на страната.

An underpass full of stores in Istanbul old town is also submerged. pic.twitter.com/UyDrAq6SKW
— Ragıp Soylu (@ragipsoylu) August 17, 2019
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР