Истанбул Башакшехир и Лудогорец завършиха наравно 0:0 в първи мач

...
Истанбул Башакшехир и Лудогорец завършиха наравно 0:0 в първи мач
Коментари Харесай

Лудогорец успя да изненада Истанбул Башакшехир

Истанбул Башакшехир и Лудогорец приключиха наедно 0:0 в първи мач от група „ С “ на Лига Европа.

Лудогорец игра устойчиво против огромните звезди на противника – Адебайор, Гаел Клиши, Емре Белозоглу, Мевлют Ердинч, Гьокхан Инлер, Елджеро Елиа и други. Дори българският отбор може да съжалява, че пропусна да си тръгне с трите точки поради огромния пропуск на Жоао Пауло в 49-ата минута.

Равенството на Лудогорец прекъсна 34-годишна черна серия. За последно български тим НЕ ЗАГУБИ в Турция през 1983 година. Тогава Спартак Варна прави реми против Мерсин. От тогава в шест следващи гостувания българските отбори постоянно губят от съседите ни.

Първото полувреме стартира с напън на домакините, само че единствено в първите десетина минути. В тях гостите изглеждаха леко обезпокоени, само че по-късно мачът закупи напълно различен образ. Българският тим имаше по-опасните офанзиви и множеството удари към вратата на турския национал Волкан Бабаджан. В 13-ата минута Жоао Пауло насочи страховит удар, само че топката мина на сантиметри над орната греда на вратата на Истанбул Башакшехир. В идната минута Вандерсон проби през центъра на терена, мина като на смешка през няколко играчи на съперника и стреля, само че в ръцете на Бабаджан. В 22-ата минута Жоао Пауло още веднъж бе в центъра на събитията, стреля с глава, само че стражът мъчно мазета. Последва нов рисков удар на Джоди Лукоки. През първата част един от най-активните в състава на домакините бе лявото крило Елджеро Елиа. Сисиньо на няколко пъти се затрудни против съперника, само че се оправи. А огромната звезда на Истанбул Емануел Адебайор бе изцяло опазен от отбраната на българския отбор. Неслучайно в 65-ата минута треньорът на домакините Авджъ извади Адебайор и пусна Мевлют Ердинч.

В началото на второто полувреме Жоао Пауло направи пропуща на мача. В 49-ата минута той бе изведен самичък против вратаря на Истанбул Башакшехир, само че вместо да откри очертанията на вратата, стреля високо в навън. Въпреки пропуща бразилецът се понрави с дейностите си и бе много деен в предни позиции. Малко по-късно бе заменен от Клаудиу Кешеру. Димитър Димитров направи и още една промяна, извади Горалски, а на негово място влезе Лукас Саша. Лудогорец продължи да играе доста плътно, изобщо не разреши домакините да провеждат кой знае какви офанзиви или да стрелят рисково против Броун. През втората част ветеранът Емре диктуваше играта на съотборниците си, а Авджъ пусна в игра свежите Керим Фрай и Наполеони. В последните минути домакините пробваха да понатиснат и да затворят гостите към наказателното им поле, само че не се получи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР