ИСТАНБУЛ – Христо Стоичков получи покана за патрон на мегатурнир,

...
ИСТАНБУЛ – Христо Стоичков получи покана за патрон на мегатурнир,
Коментари Харесай

Канят Стоичков за патрон на мегатурнир

ИСТАНБУЛ – Христо Стоичков получи покана за патрон на мегатурнир, който общината в Истанбул възнамерява да провежда в бъдеще. Кавалерът на „ Златната топка “ дойде край Босфора за блестяща Гала вечер на футбола, на която нощес трябваше да бъде награден за особени заслуги към международния футбол. Съседите изследват опцията Камата и други международни и локални звезди да промотират по света шампионат, на който да вземат участие едни от най-звездните тимове в света. На среща със Стоичков шефът на спорта в общината на Истанбул се поинтересува за образуване и на мач на митове по сходство на шоуто по случай 50-годишнината на Камата.

Рано сутринта Стоичков посети и гроба на своя огромен другар Наим Сюлейманоглу, умрял в края на 2017-а. „ Поклон, шампионе “, промълви футболната легенда.

Повече от 10 камери на турски малките екрани пристигнаха да снимат трогателния миг, а Стоичков едвам сдържаше сълзите си. От негово име имаше и голям венец. „ Наим е един от най-великите спортисти, които тази земя е виждала – сподели Камата пред „ Труд “. – Много мемоари имам с него още, когато бяхме напълно дребни и никой не ни знаеше. Наим си отиде прекомерно млад, само че неговото име постоянно ще живее. И България, и Турция постоянно ще се гордеят с най-великия щангист за всички времена. Толкова пъти е бил първенец – на олимпиади, международни и европейски шампионати. Беше неповторим и неслучайно го назоваха Джобния Херкулес. Над 40 пъти е подобрявал международен връх. Кой различен може да се похвали с сходно нещо? Никога няма да го не помни. Горд съм, че го познавах! “

 Канят Стоичков за патрон на мегатурнир

Стоичков бе най-голямата звезда на раздаването на награди в Истанбул. „ Дойде! “, написа в огромно заглавие спортният вестник „ Фотомач “, публикувайки фотография на Камата от фоайето на хотела. Стоичков вечеря с именития уелски треньор Джон Тошак, водил два пъти „ Реал “ (Мадрид). Двамата разискаха какво се случва в Примера дивисион и по какъв начин ще се развият дуелите в Шампионската лига до края на сезона. Всеки път Камата се обръщаше към Тошак с „ Мистър “. А сочейки българина, уелсецът сподели пред репортерите: „ Този човек бе най-смъртоносното оръжие на „ Барселона “ и Йохан Кройф! До идването му „ Реал “ бе четири път подред първенец. След това четири следващи трофеи отидоха в „ Барселона “. “

Очакваше се 3 часа преди Галата да дойде и огромният немски треньор Кристоф Даум, ставал първенец на Турция с грандовете „ Бешикташ “ и „ Фенербахче “. Награда имаше готова и за еврошампиона с Португалия и „ Реал “ – бранителят Пепе, който в този момент пази цветовете на „ орлите “ от Босфора.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР