Исперих. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заедно със зам.-председателя на

...
Исперих. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заедно със зам.-председателя на
Коментари Харесай

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ от Исперих: Определихме посоката на държавата и казахме - не на реваншизма

Исперих. Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ дружно със зам.-председателя на партията Йордан Цонев и евродепутата Атидже Вели дойдоха в град Исперих, с цел да изразят поддръжката си за листата на Движение за права и свободи за Разград за парламентарните избори, водена от Ахмед Ахмедов, следван от Ихсан Хаккъ, Хабибе Кязим Расим, Денис Татар, Севим Рамаданова, Едис Даудов, Севгин Шукри, Мехмед Салим. Това оповестиха от пресцентъра на партията .

Лидерът на Движение за права и свободи напомни заслугите на Движението при промяната на тоталитарния режим и съобщи: „ През 1989 година свалихме тоталитарния режим и тогава, както и в този момент, споделяме „ Не на реваншизма “, макар пресните трупове и пресните рани, освен това, казахме, че мястото на България е в Европа, само че пътят на България минава през Босфора - и през днешния ден е реалност “. Той добави: „ През 2004, когато Движение за права и свободи беше част от властта станахме членове на НАТО, минахме през Босфора. През 2007 година, когато участвахме във властта, България стана член на Европейски Съюз. Ето това е Движение за права и свободи. Определихме посоката на страната и казахме - не на реваншизма! А в този момент виждаме едни индикатори 2001 година идваме на власт при 17 млрд дълг, 2009 г им оставяме милиард и половина дълг за 8 години сме върнали 16 млрд, приблизително на година по 2 милиарда дълг сме върнали, с цел да не ги оставяме на нашите деца и внуци в България. И идва Бойко, и ръководи с еднолична власт, няма министри, няма органи на страната, война сред институции. Резултатът е рушене на държавността, на демокрацията и прегазване на Конституцията и законите на страната “, бе безапелационен Карадайъ.

В своето изявление зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев съобщи, че тази акция ще е оборване на неистини, с цел да е ясно какъв избор всеки прави. Той съпостави с съответни числа непознатите вложенията по времето на ръководството с присъединяване на Движение за права и свободи и това на ГЕРБ. „ Съвкупните непознати вложения за 8 години от 2001 до 2009 в ръководство, в което Движение за права и свободи взе участие, са съвсем 36 млрд евро. Съвкупните вложения за 11 години, в които ГЕРБ ръководи са 15 млрд евро. Можем ли да съпоставим 36 с 15?! И за какъв капиталов климат ще ми приказват?! “, запита риторично Цонев. „ Инвеститорите не идват в България, те бягат, тъй като няма непоклатимост, тъй като знаят, че един закон през днешния ден може да бъде признат от Народното събрание и до вечерта да бъде изменен с едно телефонно позвъняване. Управлението на ГЕРБ е непрекъсната икономическа рецесия, няма други индикатори “, бе безапелационен Той.

Цонев даде обещание да продължи да споделя на хората истината, „ че държавността има потребност от възобновяване, че институциите не могат да съществуват по този начин, че страната не може да се ръководи еднолично, от който и да било, тъй като Конституцията споделя друго “.

„ Ние сме парламентарна република и президентът би трябвало да се държи с Народното събрание както би трябвало, и изпълнителната власт, отпред с министър-председателя, би трябвало да е на доклад пред Народното събрание всяка седмица. Държавата има потребност от смяна и ние ще я реализираме с вас “, акцентира Йордан Цонев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР