Испанците ще си тръгнат от Русия с високо вдигнати глави,

...
Испанците ще си тръгнат от Русия с високо вдигнати глави,
Коментари Харесай

Треньорът Фернандо Йеро: Тъжен съм, но поемам отговорност

Испанците ще си тръгнат от Русия с високо вдигнати глави, съобщи националният селекционер Фернандо Йеро, който пое отбора дни преди началото на международното състезание по футбол. Шампионите от 2010 година отстъпиха с 3:4 след дузпи против Русия, откакто надиграха домакините на шампионата по всички индикатори, само че по този начин и не съумяха да завоюват в постоянното време – 1:1.

„ Във футбола линията сред успеха и загубата е тънка, изключително при дузпите – показа Йеро. - С последните ми думи към играчите споделих, че това е международното състезание и би трябвало да се веселят. Трябва да си тръгнат от стадиона с високо вдигнати глави и да можем да се погледнем в очите. И аз мога да погледна всички 23-ма от тях в очите с горделивост.

Трудно е да обобщя мача. Бяхме напред в резултата, само че ни изравниха. Играеха пряк футбол, както знаехме, че ще създадат. Знаехме и какъв брой положителни са на статични положения, само че все пак ни вкараха гол. Но не обвинявам никого, тъй като всички 15 играчи, които влязоха на терена, дадоха всичко от себе си. Просто това е футбол.

Имахме шансове да спечелим този мач, само че не бяхме напълно ефикасни. Съжалявам, че не успяхме да вкараме повече голове и да продължим напред, тъй като имахме огромни упоритости. И въпреки всичко не загубихме нито един мач на международното състезание. Това е реалност. Осминафиналът обаче е 120 минути и дузпи, а ние в последна сметка отстъпихме в тях.

Направихме всичко, с цел да не отива този мач в продължения. Знаехме доста добре, че се нуждаем от победа в постоянното време, само че беше мъчно. Не е елементарно против толкоз добре проведен тим в отбрана. В един мач не е значимо единствено ти какво правиш, а какво прави и твоят противник. Това е футбол. Някои могат с малко да реализират доста. “

Относно бъдещето си в тима, Йеро сподели: „ Това не ме тормози и не е значимо тъкмо в този момент. Имаме генерация с доста надарени футболисти, само че не се представяме по стремежи от нас метод на международни шампионати. Напускаме след 23-24 мача без загуба и това ме натъжава, само че съм задължен да го приема. Поемам отговорност, тъй като аз съм селекционер. “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР