Испанци под карантина излязоха на балконите си, за да дрънчат

...
Испанци под карантина излязоха на балконите си, за да дрънчат
Коментари Харесай

Испанци под карантина дрънчат с тенджери в знак на протест срещу бившия крал

Испанци под карантина излязоха на балконите си, с цел да дрънчат с тенджери и тигани като митинг, съобщи Ройтерс. Те настояха някогашният крал Хуан Карлос да подари милионите, за които се твърди, че е получил от Саудитска Арабия, на испанската здравна система, опитваща се сега да се оправи с ковид, предава Българска телеграфна агенция.

Хора от центъра на Мадрид, събрани по апел в обществените мрежи, излязоха на балконите си, с цел да вземат присъединяване в митинга. Испанците са сложени под карантина от събота и излизат единствено за най-необходимото, за да се ограничи разпространяването на ковид във втората най-силно наранена страна в Европа.

Крал Фелипе Шести съобщи в неделя, че се отхвърля от наследството на своя татко, някогашния крал Хуан Карлос, и го лиши от държавна прехрана.

Испанският крал Фелипе Шести се отхвърля от наследството на татко си Хуан Карлос поради корупционен скандал

Швейцарски вестник заяви, че до момента в който е бил крал, Хуан Карлос е приел 100 милиона $ от Саудитска Арабия. Бившият крал, който абдикира през 2014 година след 40 години на трона, не е коментирал изказванията.

Прокурори в Мадрид започнаха следствие на повече от 17 смъртни случая от ковид в старешки дом, след сезиране от асоциация, защитаваща правата на пациентите, заяви испанската прокуратура.

Столицата е епицентърът на епидемията в Испания, като там бяха регистрирани множеството от общо 558-те испански смъртни случая.

Градските здравни управляващи потвърдиха, че 15 настанени в дома "Монте Ермосо " са умряли от болестта от петък, а шест са преместени в болница, където минимум още двама са умряли.

Вестник "Паис " заяви, че до оня ден инфектираните възрастни хора са били затворени в дома и мнозина са умряли, без да им бъде оказана болнична помощ.

Гневни родственици се възмутиха, че управляващите са ги държали в незнание в продължение на дни за смъртните случаи и за обстановката със заразяването в старческия дом.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР