Испанското правителство заяви, че ще направи по-лесно за мигрантите и

...
Испанското правителство заяви, че ще направи по-лесно за мигрантите и
Коментари Харесай

Испания има нужда от работници за земеделието

Испанското държавно управление съобщи, че ще направи по-лесно за мигрантите и безработните да работят в областта на земеделието по време на пандемията, съобщи организация Фокус.
Възможността за набирането на служащи в сферата е било " явно лимитирано ", поради ограниченията за карантина, които включват възбрана за пътешестване, по думите на Министъра на земеделието Луис Планас.
Той предизвести, че в случай че фермерите не могат да приберат реколтата си в скоро време, тогава е допустимо цените на земеделските артикули да скочат.
Две трети от земеделската продукция на Испания се изнася към европейските пазари, което съгласно Планас е " значим източник на доходи " за страната.
Традиционно Испания употребява хиляди сезонни служащи за прибирането на реколтата от разнообразни плодове. Това би трябвало да се случи по проект в околните седмици.
Премиерът Пабло Санчес по-рано е взел ограничения страната да получи сред " 75 и 80 хиляди служащи ", по думите на министър Планас. Ако разрешителните за работа на мигрантите изтекат до 30 юни, те ще бъдат подновявани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР