Испанското правителство забрани всички придвижвания на гражданите, които не са

...
Испанското правителство забрани всички придвижвания на гражданите, които не са
Коментари Харесай

Испания обяви пълна блокада и забрани да се излиза, ако не е наложително

Испанското държавно управление забрани всички напредвания на жителите, които не са извънредно нужни. Жителите ще могат да вървят на работа и за покупки, само че това изчерпва главните изключения.

Тези решения одобри държавното управление на изключително съвещание, предадоха вестниците " Ел паис " и " Ел мундо ". Това стана в деня откакто министър председателят Педро Санчес разгласи, че изключително състояние ще бъде въведено в страната, първата огромна европейска, поискала тази мярка, с цел да се оправи с хилядите случаи на ковид от последните дни.

Заразените към този момент са над 5500, смъртните случаи - 136, и по този начин Испания е втората най-засегната европейска страна след Италия, която преди няколко дни стана и първата, сложена под цялостна обсада. Над 3000 от заболелите са в Мадрид, където локалните управляващи към този момент подредиха редица други обекти да бъдат затворени.

Според решението на държавното управление управляващите ще могат да претърсват движимостите, колите и друго имущество на жителите, с цел да се уверят, че те съблюдават наложените забрани за напредване. Новите разпореждания ще са в сили от понеделник.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (450)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР