Испанското правителство взе решение, заедно с регионалните власти, за Коледа

...
Испанското правителство взе решение, заедно с регионалните власти, за Коледа
Коментари Харесай

Испания определи колко души могат да се събират на едно място по Коледа и Нова година

Испанското държавно управление взе решение, дружно с районните управляващи, за Коледа и Нова година в едно домакинство да не се събират повече от 10 души, съобщи испанският министър на опазването на здравето Салвадор Иля, съобщи Ройтерс.

Целта на мярката е да бъде лимитирано разпространяването на ковид, съобщи Българска телеграфна агенция. Взетото решение е смекчение на настоящите към сегашния миг в Испания правила, според които в едно домакинство могат да се събират най-вече шестима души. Вечерният час на 24 и на 31 декември ще стартира в 01:30 ч. след среднощ, а не както в този момент в 23:00 ч.

Въпреки тези смекчения пътуванията на хора сред другите райони в Испания ще продължи да бъде неразрешено, като ще има някои изключения в интервала от 23 декември до 6 януари, съобщи Иля на конференция, като добави, че най-скорошните данни за ковид в Испания вдъхват оптимизъм.

Министърът акцентира обаче, че би трябвало да се работи внимателно. Общият брой на инфектираните с ковид в Испания е над 1,66 милиона души, като това е един от най-високите индикатори в Европа. Броят на смъртните случаи от вируса в Испания към сегашния миг е 45 784.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР