Испанското правителство ще продължи да управлява пряко Каталуния, ако новият

...
Испанското правителство ще продължи да управлява пряко Каталуния, ако новият
Коментари Харесай

Испанският премиер предупреди, че беглец от правосъдието не може да управлява Каталуния

Испанското държавно управление ще продължи да ръководи директно Каталуния, в случай че новият парламент избере Карлес Пучдемон за министър председател на региона. Това сподели испанският министър-председател Мариано Рахой във връзка желанията на сепаратистите да наложат отпред на региона Пучдемон, който се укрива в Брюксел от испанското правораздаване.

За да заеме този пост, би трябвало да участва физически, тъй като не може да го направи от Брюксел. И в случай че това не стане, член 155 ще продължи да бъде в действие. Не тъй като аз го споделям, а тъй като испанският сенат одобри, че член 155 ще бъде годен, до момента в който не встъпи в служба новият министър председател след изборите в Каталуния.

Абсурдно е някой да се кандидатира за ръководител на каталунското държавно управление и в това време да е в  Брюксел като дезертьор от правораздаването. Това не е нито юридически, нито политически проблем, това е проблем на здравия разсъдък, сподели Рахой.

Испанският министър председател приказва пред управлението на ръководещата Народна партия. Той настоя, че от използването на член 155 от конституцията, с който беше отнета автономията на региона, е спечелила Испания, макар че е изгубила Народната партия. Управляващите реализираха доста невисок резултат на локалните избори в Каталуния на 21 декември. Спечели ги партията " Граждани ", която е за оставане на региона в Испания, само че сепаратистите резервираха болшинството си в Народното събрание.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР