Испанското правителство ще издаде нов указ днес, който ще улесни

...
Испанското правителство ще издаде нов указ днес, който ще улесни
Коментари Харесай

С указ Испания помогна на банка да избяга от Каталуния

Испанското държавно управление ще издаде нов декрет през днешния ден, който ще улесни компании от Каталуния да се записват в останалите елементи на Испания, написа Reuters, цитирайки свои източници. Промяната може да се окаже сериозен проблем за финансите на района, който желае да разгласи самостоятелност.

Указът е основан особено за испанската банка Caixabank, която ще може да се реалокира от Каталуния без да привиква среща на акционерите. Институцията е третата по величина в страната. Sabadell, която е на пето място по активи, също стартира развой по пренасяне. Caixabank е най-голямата компания в Каталуния по пазарна капитализация и съставлява 50% от банковия бранш на района.

Парламентът на Каталуния възнамерява да разгласи самостоятелност в понеделник. Политическата рецесия " основава неустановеност, която сковава всички вложения в Каталуния ", съобщи испанският министър на стопанска система Луис де Гуиндос.

През седмицата акциите на двете банки се сринаха, само че след известията, че обмислят пренасяне, дяловете нарастнаха с 5-6%.

Плановете на държавното управление да продаде дял в държавната банка Bankia също бяха отсрочени поради несигурността, споделя министърът. Той обаче твърди, че проектите на Каталуния няма да имат резултат върху растежа на стопанската система на страната.

Каталуния е център на промишлеността и туризма и дава отговор за към една пета от стопанската система на Испания. Там се намират и доста задгранични производства - от Volkswagen до Nestle.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР